A treia ediție a Festivalului "Zilele Basarabiei"

399
A treia ediție a Festivalului
În zilele de 25 și 26 martie, Liga studenților basarabeni or-ganizează cea de-a treia ediție a Festivalului "Zilele Basarabiei", ocazie cu care sunt programate o serie de acțiuni prilejuite de aniversarea a 92 de ani de la unirea Basarabiei cu România.
Joi, 25 martie, de la ora 10, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța este programată deschiderea fes-tivalului cu participarea unui reprezentant al Ministerului de Externe, departamentul românilor de pretutindeni, a istoricului Ion Varta, a unui reprezentant de la Mitropolia Basarabiei la Chișinău, prof. Vlad Madan, universitar la Facultatea de jurnalism și științele comunicării din cadrul Universității de Stat din Chișinău, a scriitorului Marian Marius Șolea și a reprezentanților autorităților locale. Va urma un moment artistic prezentat de elevii Liceului "Remus Opreanu", inspirat din o-pera lui Grigore Vieru. Apoi, cei 35 de studenți membrii ai ligii, împreună cu invitați vor vizita Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și Muzeul Marinei Române.
Vineri, 26 martie, de la ora 10, în Campusul Universității "Ovidius", sala 114, în colaborare cu Facultatea de istorie și științe politice, va avea loc dezbaterea cu tema "Respectarea drepturilor omului în Republica Moldova după evenimentele din 7 aprilie 2009", urmată de lansarea cărții semnate de istoricul Ion Varta. În aceeași zi, de la ora 15, la Palatul Copiilor, studenții Facultății de arte vor prezenta un spectacol.
Anatol Tinica, președintele Ligii studenților basarabeni, ne declară că prin acest festival se dorește continuarea unei tradiții statornicite în acești ani, de a promova valorile românești, concomitent cu valorile culturale din Basarabia. "Am vrea să aducem la cunoștința tuturor celor interesați însemnătatea datei de 27 martie 1918, când a avut loc unirea primei provincii cu România".
Pe 27 martie, la ora 10, la Prefectura Constanța va avea loc lansarea proiectului "Trimite o carte peste Prut", după care studenții și invitații vor pleca în pelerinaj la mănăstirile din nordul Moldovei și Bucovina.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 23 Martie 2010
Stire din Cultură-Educație : Alternative la telecomandă
Pagina a fost generata in 1.7257 secunde