La începutul lunii septembrie,

A XIII-a ediție a Galei Tânărului Actor - HOP!

271
A XIII-a ediție a Galei Tânărului Actor - HOP! - 43a944b4d8dee4aa8a64941d4dde5f33.jpg
Considerată o reală rampă de lansare, dar și de promovare a tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic de stat și particular, Gala Tânărului Actor - HOP! conti-nuă și anul acesta să reveleze talente ale scenei românești.
În perioada 1-4 septembrie, la Mangalia, consacrată de-acum ca destinație, UNITER, Ministerul Culturii și Patri-moniului Național și Primăria Municipiului Mangalia în parteneriat cu TVR Cultural, Consiliul Județean Constanța și Fundația Fantasio organizează ediția cu numărul XIII.
La fel ca în edițiile prece-dente, tema Galei este subor-donată ideii de "ALTERITATE". În acest spirit, concurenților li se propune să prezinte în programul lor o pledoarie, demonstrând că șansa con-viețuirii o dau dialogul, tole-ranța, acceptarea celuilalt.
Anul acesta, câștigătorii concursului, în afara premiului câștigat și a șansei de a intra în contact cu directori de teatre, directori de proiecte, regizori, jurnaliști culturali și alți profesioniști din lumea teatrului, vor avea oportunitatea să fie protagoniștii unui spectacol de teatru produs de Societatea Română de Televiziune și UNITER.
Se pot înscrie actori care au absolvit facultatea, începând cu promoția 2006. Cei care întrunesc aceste condiții se pot înscrie ca interpreți cu recitaluri individuale (one man/woman show) de până la 15 minute sau ca interpreți în cadrul unor spectacole cu piese scurte - maximum 45 de minute - care să nu depășească 10 personaje. Textul probei individuale obligatorii pentru cei rămași în concursul final va fi anunțat la o dată ulterioară.
Candidații trebuie să se prezinte la înscriere cu un curriculum vitae, o fotografie (portret, rezoluție 300 dpi), o motivație și titlul textului ales. Înscrierea se poate face și prin e-mail. Pentru concurenții la secțiunea GRUP este obligatorie și fișa tehnică a piesei înscrise în concurs.
Data limită de înscriere este 30 iunie 2010. Înscrierile se vor face la UNITER, str. George Enescu nr. 2-4, București, tel. 021-315 36 36/ 021-313 42 78/ 021-311 32 14; fax 021-312 09 13; e-mail: [email protected].
Preselecția va avea loc la București, în zilele de 15 și 16 iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.509 secunde