Abuziva reducere a indemnizațiilor profesorilor

440
Deoarece personalul din învățământ a fost "pedepsit" cu o reducere cu 25% a indemnizațiilor de concediu, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a semnalat abuzul Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, reclamat de altfel încă de la apariția Legii 118/2010. Reducerea cu 25 la sută a indemnizațiilor de concediu de odihnă nu se poate aplica în cazul personalului din învățământ care a beneficiat de concediu de odihnă înainte de data de 3 iulie.
Potrivit adresei semnate de președintele Comisiei de muncă și protecție socială, Victor Paul Dobre: "În opinia noastră, Legea 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar intervine doar asupra cuantumului brut al salariilor/indemnizațiilor lunare de încadrare și indirect asupra cuantumului indemnizației de concediu de odihnă, dar numai asupra salariaților care efectuează concediul de odihnă după intrarea în vigoare a legii mai sus menționate".
Întrucât F.S.L.I. consideră că răspunsul Camerei Deputaților nu rezolvă întreaga problemă privind reducerea acestei indemnizații de concediu, a fost depusă o plângere prealabilă adresată Mi-nisterului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, prin care s-a solicitat emiterea de instrucțiuni privind calculul și plata integrală a indemnizației de concediu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4503 secunde