În atenția școlilor

Concurs Acces gratuit în muzeele naționale pe perioada vacanțelor școlare

453

Articole recomandate

Tinerii instituționalizați sau cu dizabilități vor avea acces gratuit permanent în muzeele aflate în subordinea Ministerului Culturii (MCC), iar în perioada vacanțelor școlare, intrarea va fi gratuită pentru toți tinerii, a anunțat secretarul general al ministerului, Virgil Nițulescu. Decizia, care este valabilă pentru persoanele care nu au împlinit încă 18 ani, a fost luată printr-un ordin al ministrului culturii Adrian Iorgulescu, din decembrie 2007, și se înscrie în acțiunile ministerului de a pune în valoare patrimoniul și de a crește gradul de acces al publicului.
Decizia MCC, care urmează să intre în vigoare în curând, ar trebui să fie un exemplu bun pentru autoritățile locale, care să preia acest model pentru muzeele pe care le au în administrare, a spus Nițulescu, care a precizat că subvențiile pentru muzee au fost majorate pentru a contrabalansa scăderea încasărilor din vânzarea biletelor.
Printre muzeele aflate în subordinea ministerului se numără Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul Național Peleș sau Muzeul Național Bran.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3632 secunde