Acord de înfrățire între Școala ”Nicolae Tonitza” și o instituție din Istanbul

345
Acord de înfrățire între Școala ”Nicolae Tonitza” și o instituție din Istanbul - x-acord-de-infratire-1681833388.jpg

Articole de la același autor

Comisia de învăţământ din cadrul Uniunii Democrate Turce din România a organizat un proiect destinat să  dezvolte parteneriatele educaţionale cu Republica Turcia, în perioada 9-15 aprilie, la Istanbul şi Bursa, care a reunit 30 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Delegaţia de cadre didactice, condusă de preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman, a fost primită la Istanbul de inspectorul şcolar Yafes Bakırcı, de preşedintele Sindicatului Învăţământului din Turcia-Filiala Istanbul (district 9), prof. Ender Aktan, şi de directorul Şcolii Gimnaziale „Toki Mehmet Akif Ersoy”, prof. Hülya Yılmaz.

În cadrul întrevederii cu directorul Şcolii Gimnaziale „Toki Mehmet Akif Ersoy” a fost semnat un protocol de colaborare şi un acord de înfrăţire între Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanţa cu Şcoala Gimnazială „Toki Mehmet Akif Ersoy” din Istanbul. Tot la Istanbul, delegaţia de profesori a avut o întrevedere cu Orçun Kolukırık, consilier în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Cadrele didactice participante la proiect au fost primite, la Bursa, de inspectorul şcolar Yücel Izgi, de preşedintele Sindicatului Învăţământului din Turcia-Filiala Bursa, prof. Ömer Işıkoğlu şi de directorul Şcolii Gimnaziale „Hocailyas”, prof.  Emel Koltukoğlu. În urma vizitei la Bursa, două instituţii de învăţământ din judeţul Constanţa au semnat acorduri de colaborare cu şcoli din Turcia. Astfel, Liceul Tehnologic Cogealac s-a înfrăţit cu Liceul Vocaţional şi Tehnologic „Osmangazi Hüma Hatun” din Bursa, iar Liceul Tehnologic Independenţa cu Liceul „Sami Evkuran Anadolu” din Mudanya. La proiectul organizat de UDTR în Republica Turcia a participat şi inspectorul şcolar Icbal Anefi din cadrul ISJ Constanţa.

Proiectul a fost coordonat de preşedinta Comisiei de învăţământ a UDTR, prof. dr. Vildan Bormambet. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1635 secunde