Concurs Activități noi la Biblioteca Județeană

653

Articole de la același autor

În următoarea perioadă, Biblioteca Județeană "I.N. Roman" va găzdui o serie de expoziții, menite a aduce valorile trecutului în prezent, acțiunile având scop atât cultural, cât și educativ. Astfel, pe 17 septembrie, începând cu ora 15, în aula bibliotecii, va avea loc o prezentare a celor mai importante invenții, urmată de o discuție cu tinerii interesați de subiect: "Scopul acestei acțiuni este unul educativ în domeniul Proprietății Industriale, dorindu-se conștientizarea faptului că invențiile, mai vechi sau mai noi, fac parte din cotidianul secolului XXI. Totodată, dorim să stimulăm creativitatea tinerilor pentru a continua drumul spre realizarea unor invenții", a spus Carmen Buștiuc, șef birou Biblioteca Județeană Constanța.
v v v
Următoarea manifestare îi va fi dedicată lui Horia Lovinescu, fiind organizată o expoziție de carte, ocazionată de împlinirea a 25 de ani de la moartea dramaturgului. Născut la Fălticeni în august 1917 și trecut în eternitate pe 16 septembrie 1983, Horia Lovinescu este recunoscut pentru piesele "Moartea unui artist, Citadela sfărâmată", "Lumina de la Ulmi", "Jocul vieții și al morții în deșertul de cenușă", "Surorile Boga" sau "Oaspetele din faptul serii". Din 1964 până la moarte, Horia Lovinescu a fost directorul Teatrului "Nottara" din București și, în semn de recunoaștere, una dintre sălile teatrului îi poartă numele.
Expoziția va fi deschisă în perioada 15 septembrie – 4 octombrie la parterul bibliotecii.
v v v
În perioada 15 septembrie – 4 octombrie, la parterul bibliotecii va fi prezentată o expoziție de carte intitulată "Mika Waltari - 100 de ani de la naștere". Scriitor finlandez axat pe o serie de genuri literare, de la eseuri și cărți de călătorie, la poezie și fabule, trecând prin povestiri, romane polițiste și piese de teatru. A fost tradus în peste 20 de limbi, dar și-a dobândit renumele pentru romanele istorice. Unul dintre cele mai renumite romane ale sale, "Egipteanul", a primit critici bune, conținând, așa cum au spus cei de la New York Herald Tribune, "toate ingredientele unui bestseller, războaie, intrigi, povești de dragoste și scene în care abundă violența, mila, suferința și moartea". Romanul lui Waltari a pătruns și în lumea filmului. În acest sens, în 1954, regizorul Michael Curtiz i-a distribuit pe Jean Simmons, Victor Mature și Peter Ustinov în ecranizarea romanului "Egipteanul".
v v v
O altă expoziție de carte găzduită de Biblioteca Județeană îi este dedicată lui Theodor Fontane (30 decembrie 1819 – 20 septembrie 1898), un important poet și romancier german din secolul al XIX-lea, care a reprezentat prin condei atmosfera grandiosului Imperiu German din timpul cancelarului Otto von Bismarck. Dintre lucrările sale, Biblioteca Județeană deține romanele "Effi Briest", "Cecile", "Frau Jenny Treibel", "Fără întoarcere", "Iubirea nu iartă", și controversatul Păcatul ("L’Adultera", în original), catalogat drept imoral la acea vreme, abia după doi ani de la terminare, în 1882, găsindu-și un editor.
Expoziția este deschisă în perioada 15 septembrie – 4 octombrie, la parterul biblio-
tecii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9157 secunde