Admitere în liceele din Constanța. Cine stă în frunte și cine e la coada clasamentului

5382
Admitere în liceele din Constanța. Cine stă  în frunte și cine e la coada clasamentului - fotofondadmitere-1562944286.jpg

Articole de la același autor

Așteptarea s-a încheiat. Zarurile au fost aruncate. Absolvenții clasei a VIII-a au aflat, vineri, la ce licee vor învăța în următorii patru ani. Ministerul Educației Naționale nu i-a ținut prea mult pe jar și, vineri dimineață, puțin timp după ora 9.30, a și afișat rezultatele repartizării computerizate în clasa a IX-a. Nu au fost surprize prea mari, iar liceele de top din Constanța au intrat și anul acesta în clasamentele naționale ale celor mai bune medii de admitere.

Evaluarea Națională de anul acesta a adus medii ceva mai mici la admitere față de 2018, dar și față de anii anteriori. Se observă o ușoară scădere a ultimelor medii, la toate liceele, însă ceea ce este mai important, nu mai sunt elevi cu medii sub 5 repartizați la licee din municipiul Constanța.

În județul Constanța, la repartizarea computerizată au fost înscriși 4.346 de elevi, dintre aceștia 105 provenind din unități de învățământ din alte județe. În total, 3.780 de elevi au fost repartizați. Ultima medie de admitere este 3.64, la Liceul Tehnologic "Axiopolis" din Cernavodă, specializarea Electric. De altfel, cei mai mulți elevi cu medii de admitere sub 5 au ajuns la licee tehnologice din Cernavodă, Medgidia, Cobadin. Ultima medie de intrare la un liceu teoretic este 4.95, un candidat fiind repartizat la specializarea Turism și alimentație a Liceului Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol. În municipiul Constanța, ultima medie de repartizare a fost 5.17, la Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca", specializarea Mecanică.

566 de candidați au rămas nerepartizați, deoarece nu au completat suficiente opțiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învățământ liceal. Aceștia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată a avea loc pe 31 iulie - 1 august, alături de absolvenții de clasa a VIII-a care nu au participat în această etapă, nu s-au înscris sau nu au avut situația școlară încheiată înainte de această etapă.

Colegiul "Mircea" și Liceul "Ovidius", în topul național

Așa cum era de așteptat, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și Liceul Teoretic "Ovidius" și-au împărțit cei mai buni elevi, urmați de Liceul Teoretic "Traian".

În topul național al liceelor în care au fost admiși candidați cu nota 10, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța ocupă locul al șaselea, cu șase candidați, pe locul întâi aflându-se Colegiul Național "Frații Buzești" din Craiova, cu 13 candidați, urmat de Colegiul Național "Ion C. Brătianu" Pitești, cu 11 candidați, Colegiul Național "Sfântul Sava" cu 10 candidați, Colegiul Național "Gheorghe Lazăr, cu șase candidați, și Colegiul Național "B.P. Hașdeu" Buzău, cu șase candidați. De asemenea, Liceul Teoretic "Ovidius" se află pe locul al 19-lea, cu trei candidați admiși cu media 10.

În topul primelor 20 de licee din țară ordonate după ultima medie de admitere, și anul acesta, ca și în 2018 și în 2017, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" ocupă locul al patrulea, cu ultima medie 9.51. În fruntea clasamentului este Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu", cu ultima medie 9.59, urmat de Colegiul Național "Gheorghe Lazăr", cu 9.57, și de Colegiul Național "Sfântul Sava", cu 9.56. De asemenea, pe locurile al 17-lea, respectiv al 18-lea, se află Liceul Teoretic "Ovidius", cu ultima medie 9.09, respectiv Liceul Teoretic "Traian", cu media 9.06. În top se află și Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia.

Și pe specializări, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" se află tot pe locul al patrulea în Top 20, cu ultima medie de admitere la Matematică - Informatică, bilingv limba engleză, 9.84, și prima medie 9.99, însumând 14 locuri. Locul întâi este ocupat de Colegiul Național "Frații Buzești" Craiova, cu media ultimului admis la specializarea Științe ale Naturii - 9.91, prima medie fiind 10 și însumând 28 de locuri.

Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" se mai află pe locurile al 13-lea, al 15-lea și al 19-lea, cu ultima medie admisă 9.69 la Matematică - Informatică, bilingv limba germană, cu 9.68 - ultima medie la Științe ale Naturii și 9.64 - ultima medie la Științe ale Naturii, bilingv limba germană.

Medii mai mici decât în anii trecuți

În concluzie, la nivel județean, ultima medie de intrare la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" a fost 9.51 (profil Umanist - Științe Sociale), la Liceul Teoretic "Ovidius" - 9.09 (profil Real - Științe ale Naturii), la Liceul Teoretic "Traian" - 9.06 (profil Umanist - Filologie), Colegiul Național "Mihai Eminescu" - 8.71 (profil Umanist - Științe Sociale), Liceul Teoretic "Decebal" - 8.43 (profil Umanist - Filologie), Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Medgidia - 8.30 (profil Real - Științe ale Naturii), Colegiul Național "Constantin Brătescu" - 8.28 (profil Umanist - Filologie), Liceul Teoretic "Callatis" Mangalia - 7.85 (profil Umanist - Științe Sociale), Liceul Teoretic "George Călinescu" - 7.16 (profil Umanist - Filologie).

Medii numai peste 5 la liceele din Constanța

La coada clasamentului, în nouă unități de învățământ au fost repartizați la nivelul liceal candidați cu medii sub 5. Este vorba despre Liceul Teoretic "Anghel Saligny" Cernavodă, Liceul "Regele Carol I" Ostrov, Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol, Liceul Tehnologic Cogealac, Liceul Teoretic Murfatlar, Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpăna, Liceul Tehnologic "Axiopolis" Cernavodă, Liceul Cobadin.

În municipiul Constanța, s-a intrat cu 5.17 la Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca" - specializarea Mecanică, cu 5.23 la Liceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" - specializarea Mecanică, cu 5.25 la Liceul Tehnologic "Pontica" - specializarea Agricultură, cu 5.32 la Liceul Tehnologic "Tomis" - specializarea Construcții, instalații și lucrări publice, cu 5.38 la Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti" - specializarea Electromecanică.

v v v

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 15 - 18 iulie, candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 19, 22 și 23 iulie, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și ale candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3829 secunde