Admitere online la Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

325
Admitere online la Academia Navală

Articole de la același autor

În scurt timp, elevii din anii terminali își vor încheia studiile, vor susține examenul de Bacalaureat și se vor pregăti pentru admiterea la facultate. În zilele ce urmează vom prezenta care sunt ofertele instituțiilor de învățământ constănțene în anul 2020-2021. Astăzi, începem cu Academia Navală "Mircea cel Bătrân", care va scoate la concurs pentru studiile de licență 315 locuri pentru Secția Civilă și 119 locuri pentru Secția Militară.

Reprezentanții biroului de presă ne-au declarat că, din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta, admiterea la secția civilă se va organiza exclusiv în sistem online, începând cu data de 6 iulie, departajarea viitorilor studenți realizându-se în baza mediilor obținute la examenul de Bacalaureat. Tot în sistem exclusiv online se va desfășura și depunerea dosarelor, înscriere și plata taxelor.

Mai departe, oferta educațională pentru Secția Civilă - studii universitare de licență cuprinde și în acest an programele de studii "Navigație și transport maritim și fluvial", "Electromecanică navală", "Electromecanică" și "Inginerie și management naval și portuar". Admiterea la Secția Militară se va desfășura conform unor proceduri specifice Ministerului Apărării Naționale care sunt în proces de elaborare.

În ceea ce privește studiile universitare de masterat, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" are disponibile, anul acesta, 285 de locuri pentru programele de studii "Științe nautice", "Sisteme electromecanice navale", "Operarea și conducerea sistemelor electroenergetice navale", "Inginerie și management naval și portuar" și "Managementul sistemelor logistice". În plus, pentru viitor, se află în proces de acreditare un nou program de studii de masterat, "Oceanografie aplicată și hidrografie".

Apoi, în perioada 2 - 19 iunie se desfășoară sesiunea de examene pentru studenții din anii terminali, examene care se vor desfășura exclusiv în sistem online. Referitor la proaspeții absolvenți, aceștia vor susține examenele de diplomă și disertație în perioada 29 iunie - 15 iulie. Dacă susținerea disertației va avea loc tot în sistem online, examenele de diplomă vor fi susținute în sistem "față în față", în condiții de maximă siguranță și cu toate măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4079 secunde