Concurs Admiterea la Academia de Poliție: au mințit ca să ajungă polițiști

1048
Admiterea la Academia de Poliție: au mințit ca să ajungă polițiști - academiadepolitie99630400-1311077318.jpg

Articole recomandate

Nereguli la admiterea la Academia de Poliție, unde astăzi (marți n.r.) se susțin probele fizice. O parte dintre tinerii care doresc să ajungă studenți nu îndeplinesc normele medicale pentru înscriere. Asta deși au primit avize de la direcțiile medicale din județele lor. La contravizitele medicale, făcute la Academie, s-au descoperit tot felul de nereguli, informează Realitatea.net. 13 candidați care au primit aviz pozitiv de la direcțiile medicale ale Ministerului de Interne din județele din care provin nu îndeplineau baremurile cerute de cei de la Academie.

"Nouă candidați au fost respinși pentru că nu îndeplineau baremul de înălțime, 1,70 la bărbați și 1,65 la femei. Alte patru persoane au fost depistate cu probleme de vedere", a declarat comisarul șef Radu Nicolae de la Academia de Poliție.

Ministrul de Interne, Traian Igaș a cerut deja demararea unor anchete la direcțiile medicale din Dolj, Gorj, Vrancea, Brașov și Constanța, acolo unde medicii din cadrul MAI au dat avize pozitive. Elevii care au trecut de examinarea medicală au avut parte de o zi de foc. Au susținut trei probe fizice: viteză, rezistență și aruncarea mingii medicinale.

Mai multe fete s-au prăbușit epuizate după susținerea probei de rezistență. În ciuda problemelor financiare cu care se confruntă polițiștii și anul acesta concurența pentru admiterea la academie este mare. Cinci candidați se luptă pentru câte un loc sperând că lucrurile se vor schimba în bine la ministerul de interne.

Cei care vor promova probele fizice vor susține, pe 26 iulie, examenul scris.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7216 secunde