Adrian Păunescu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

516
Adrian Păunescu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu - 954fa493979cb50426e971c47da3fb8e.jpg
Mii de oameni și-au luat, ieri, rămas-bun de la Adrian Păunescu: scriitori, oameni politici, vedete de televiziune. Printre aceștia s-au numărat Corneliu Vadim Tudor, Adrian Năstase, Codrin Ștefănescu, Marius Marinescu, Varujan Vosganian, acad. Dan Berindei, Victor Socaciu, Gheorghe Gheorghiu, Mircea Vintilă, Nicolae Badea, Victor Ponta, Lavinia Șandru, Ecaterina Andronescu, generalul Mircea Chelaru, Marius Tucă și Victor Ciutacu.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Adrian Păunescu s-a aflat începând de vineri și până sâmbătă seară la sediul Uniunii Scriitorilor din România, după care a fost mutat la Ateneul Român. Printre cei prezenți la Ateneu s-a aflat și un grup de suporteri ai Universității Craiova, care au scandat "Păunescu! Păunescu!" și "Te vom iubi mereu!", în memoria celui care a semnat versurile imnului acestei echipe de fotbal. Sicriul a fost scos din clădirea Ateneului Român în aplauzele asistenței și a ajuns la Biserica Boteanu, unde un sobor de preoți a oficiat slujba de înmormântare.
După slujbă, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Cimitirul Bellu, unde poetul a fost înmormântat pe Aleea Scriitorilor, în apropiere de Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Nichita Stănescu și Eugen Barbu. Nu au lipsit onorurile militare, întrucât poetul a fost decorat cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler.
Adrian Păunescu a încetat din viață vineri dimineață, la vârsta de 67 de ani, după ce, în ultimele două zile, suferise mai multe stopuri cardiace și era conectat la aparate. Păunescu era internat la Spitalul de Urgență "Floreasca" din 26 octombrie, cu probleme cardiace, hepatice și pulmonare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Noiembrie 2010
Stire din Cultură-Educație : S-a stins flacăra lui Adrian Păunescu
Pagina a fost generata in 1.6126 secunde