"Aferim!", în cinematografele din SUA

89

Articole de la același autor

Începând cu 22 ianuarie, Filmul "Aferim!" regizat de Radu Jude va rula în cinematografele din Statele Unite ale Americii, potrivit Agerpres.


Filmul va fi prezentat în sălile de cinema din New York, Los Angeles și San Francisco. "Aferim!" este propunerea României la Oscar 2016, la categoria "Cel mai bun film într-o limbă străină, alta decât engleza". 


Filmul lui Jude a fost nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, la categoria "Cel mai bun scenariu european".
Lungmetrajul "Aferim!" a câștigat, la începutul anului, trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin, dar și numeroase alte premii (Trofeul Orașului Lisabona și Premiul de Distribuție la IndieLisboa, Le Bayard d'Or pentru cea mai bună imagine la Namur, Premiul Publicului la Let's CEE Viena, distincția FIPRESCI la Miskolc în Ungaria).


Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu, Gabriel Spahiu și Dan Nicolaescu fac parte din distribuția filmului fac parte.


Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul - Cătălin Cristuțiu, iar sound designul este semnat de Dana Lucreția Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia, de Augustina Stanciu. Consilier istoric al filmului a fost Constanța Vintilă-Ghițulescu, iar producător - Ada Solomon. 
Lungmetrajul este până în prezent cel mai de succes film românesc al anului, înregistrând aproape 77.000 de spectatori în sălile de cinema.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9846 secunde