Agenda culturală

886

Articole recomandate

Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski"
- Vineri, 25 ianuarie, de la ora 19, Concert simfonic - "Concertul nr. 4 pentru pian și orchestră", de Beethoven, dirijor - Răsvan Cernat, solist - Andrei Deleanu.
- Teatrul Balșoi prezintă în sala Teatrului, pe data de 26 ianuarie, de la ora 19.30, spectacolul de balet "Spărgătorul de nuci". Prețul biletelor variază între 100 și 250 de lei, în funcție de locul ocupat în sală. Teatru Balșoi va fi reprezentat de Elena Andrienco, prim-solistă a instituției, și Alexandru Volcikov.
- Duminică, 27 ianuarie, de la ora 19, "Nunta lui Figaro", cu soliștii Stefan Popov - București, Ionela Duma, Ionuț Pascu, Roxana Baceag, Claudia Codreanu, Constantin Acsinte, Magda Marcu, Ciprian Done ș.a. Dirijor - Radu Ciorei.
- Vineri, 1 februarie, de la ora 19, Concert simfonic, dirijor - Răsvan Cernat, solist Gabriel Croitoru. În program: "Concertul nr. 1 pentru vioară și orchestră în re major", de Paganini și "Simfonia nr. 5 în mi minor, op. 64", de Ceaikovski.

Teatrul de Stat Constanța
- Vineri, 25 ianuarie, ora 18.30, "Livada de vișini", de A.P.Cehov, o piesă de teatru aleasă nu întâmplător, ci tocmai pentru că reflectă o metamorfoză substanțială, surprinsă pe mai multe paliere: experiență de viață, statut social, valori materiale și spirituale, ordini trăite și imaginate. Din distribuție: Nina Udrescu, Dana Dumitrescu, Dana Trifan, Lucian Iancu, Iulian Enache, Marian Adochiței, Mihai Sorin Vasilescu, Cristina Oprean, Nicodim Ungureanu, Laura Crăciun, Alexandru Mereuță, Dan Zorilă, Maria Nestor, alături de care evoluează și un mic grup orchestral.
- Sâmbătă, 26 ianuarie,ora 18.30, comedia "Scaiul" de Georges Feydeau, unul dintre cei mai mari comediografi ai teatrului universal. Cu: Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Pavel Bârsan, Adrian Dumitrescu, Ileana Ploscaru, Iulian Enache, Eugen Mazilu, Laura Iordan, Loredana Marilena Luca, Gabriela Belu, Dan Zorilă, Alexandru Mereuță, Maria Lupu, Andrei Cantaragiu, Laura Crăciun, Gelu Ciobanu, Emil Băncilă, Dănuț Capră.
- Duminică, 27 ianuarie, ora 18.30, comedia polițistă "8 femei", de Robert Thomas. Într-un conac elegant, izolat, în mijlocul unui peisaj înzăpezit, de țară, într-un ajun de Crăciun, opt femei investighează o crimă. Situații comice, umbrite de secrete, în interpretarea actrițelor: Teodora Mareș, Diana Cheregi, Cristina Oprean, Dana Dumitrescu, Loredana Luca, Nicoleta Lefter, Turchian Nasurla, Gabriela Belu.

Teatrul pentru Copii și Tineret
- Vineri, 25 ianuarie, de la ora 10.30 - "Motanul încălțat", după Charles Perault, în regia lui Cristian Pepino, adresat categoriei de vârstă 6 - 12 ani.
- Duminică, 27 ianuarie, de la ora 11 - "Magia circului", în regia lui Lică Gherghilescu și a Anetei Forna Christu, adresat categoriei de vârstă 3 - 10 ani.

Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța
- Pe data de 25 ianuarie, de la ora 19 - "Hymnus", de Gyorgy Schwaida, spectacol prezentat de Casa de Cultură Arad și a Teatrul "Fani Tardini" din Galați. Regia - Radu Dinulescu, cu actorii Victoria Cociaș, Claudiu Bleonț, Liliana Lupan, Aurel Bâtcă, Gabi Velicu, Cristian Gheorghe și Vasile Danilă; prețul biletelor variază între 20 și 30 de lei.
- Cea mai longevivă producție a Teatrului "Bulandra" București, "Cafeneaua", revine la Constanța pe data de 29 ianuarie, de la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Evoluează trioul Horațiu Mălăele, Emilia Popescu și Dana Dogaru. Prețul biletelor la acest spectacol este de 30 și 40 de lei, în funcție de locul ocupat în sală.
- Pe data de 5 februarie, de la ora 19,Tudor Gheorghe revine la Constanța cu spectacolul "Parfumul nebunelor dorinți", pe versuri de Vasilache, Fernic, Andreescu, Vasilescu, Dendrino. Prețul unui bilet la acest spectacol este de 50 de lei.
- Teatrul de Operă și Balet Kiev prezintă, pe data de 10 februarie, de la ora 19, spectacolul de balet "Spărgătorul de nuci", prețul biletelor variind între 60 și 80 de lei. Evoluează prim-soliștii Natalia Lazebnikova, Kristyn Balabanova, Evgenii Logunov și Andry Gyra. Coregrafia este realizată de V. Kovtun.

Muzeul de Artă Constanța
- Expoziție de fotografie semnată de Constantin Grigoruță, membru al UAP Constanța, și Incze Domokos, organizator al Bienalei Internaționale de artă fotografică din Miercurea Ciuc. Expoziția reunește o serie de fotografii realizate într-o tehnică specială, aflată la granița cu artele plastice. Peisaje, natură statică vor fi prezentate publicului constănțean.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
- Până pe 31 ianuarie, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Asociația Culturală "Noua Acropolă" prezintă o expoziție cu peste 100 de reproduceri arheologice din civilizațiile antice. Este vorba despre reproduceri din civilizațiile Grecia, Roma, Egipt, India, Tracia, Mezoamerica, precum și reproduceri din Evul Mediu european și din Renaștere. Intrarea este liberă.

Muzeul de Artă Populară Constanța
- Muzeul de Artă Populară Constanța a deschis expoziția temporară "Veștmânt și podoabe la aromâni", cu piese de patrimoniu din colecțiile instituției. Este vorba despre piese incluse în patrimoniul cultural național datate sfârșitul secolului XIX, rezultat al cercetării de teren desfășurată de cercetătorii muzeului, în toată Dobrogea, între anii 1974 - 1980.
Costumele sunt grupate pe vârstă, categorie socială, fiind expuse și elementele de podoabă care însoțesc aceste piese populare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3377 secunde