Agenda culturală

267
Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța
- În cadrul unui turneu național, pe data de 29 februarie, de la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța, formațiile Bamboleo și Mandinga vor susține un concert cu ritmuri latine. Bamboleo este o trupă de salsa care vine direct din Cuba, unde este în topul celor mai bune trupe live. Liderul grupului este Lazaro Valdez (compozitor, textier, orchestrator). Prețul biletelor la acest spectacol variază între 60 și 80 de lei, în funcție de locul ocupat în sală.
- Iris și Felicia Filip susțin un concert la Constanța pe data de 1 martie, de la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, în cadrul unui turneu național ce marchează împlinirea a 30 de ani de carieră a cunoscutei formații de rock. Concertul coincide și cu lansarea celui mai recent album al trupei, "Cei ce vor fi ", care cuprinde 140 de minute de muzică, 28 de piese noi și o istorie ilustrată a formației. Primul extras pe single de pe acest album este denumit "Iris Eterna".
- Pe data de12 martie, revin la Constanța Florin Piersic și Emilia Popescu, într-un spectacol de Radu Beligan, "Străini în noapte". Este vorba despre o comedie romantică prezentată în premieră în România anul trecut, după ce a fost jucată în 2004, cu succes, de Alain Delon și Astrid Veillon la Paris și în turnee în Franța și alte țări din Europa. Este, totodată, o comedie cu răsturnări de situație, despre seducție, minciună și timpul care ne transformă. Prețul biletului la acest spectacol este de 50 lei.
- Teatrul de Comedie București aduce la Constanța, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, pe data de 17 martie, de la ora 19, spectacolul "Nepotu’", de Adrian Lustig. În distribuție - Tamara Buciuceanu și Șerban Pavlu, iar regia aparține lui Horațiu Mălăele. Prețul unui bilet la acest spectacol costă 50 de lei.

Muzeul de Artă Constanța
- Expoziție de fotografie semnată de Constantin Grigoruță, membru al UAP Constanța, și Incze Domokos, organizator al Bienalei Internaționale de artă fotografică din Miercurea Ciuc. Expoziția reunește o serie de fotografii realizate într-o tehnică specială, aflată la granița cu artele plastice. Peisaje, natură statică vor fi prezentate publicului constănțean.
- S-a deschis expoziția "In the Blood/Legături de Sânge" - un prim pas spre o necesară reașezare a lui G. M. Cantacuzino - pictorul, supranumit "cronicarul spiritualității românești", în spațiul cultural românesc."Este o inedită expoziție, gândită la nivel conceptual ca un dialog al lucrărilor Ilinca și G. M. Cantacuzino, o încercare de a-l redescoperi pe G.M. - pictorul și în același timp un studiu al relației dintre el și nepoata sa, realizat prin juxtapunerea lucrărilor lor, adesea foarte diferite.

Muzeul de Artă Populară Constanța
- Muzeul de Artă Populară Constanța a deschis expoziția temporară "Veștmânt și podoabe la aromâni", cu piese de patrimoniu din colecțiile instituției. Este vorba despre piese incluse în patrimoniul cultural național datate sfârșitul secolului XIX, rezultat al cercetării de teren desfășurată de cercetătorii muzeului, în toată Dobrogea, între anii 1974 - 1980.
Costumele sunt grupate pe vârstă, categorie socială, fiind expuse și elementele de podoabă care însoțesc aceste piese populare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6205 secunde