Agenda culturală

476
"Albă ca Zăpada" poposește la Constanța
Teatrul pentru Copii și Tineret prezintă astăzi piesa "Albă ca Zăpada", celebra poveste a Fraților Grimm, ale căror creații au încântat copilăriile oamenilor de pretutindeni.
Albă ca Zăpada este povestea frumoasei prințese care fuge de ura mamei sale vitrege într-o pădure unde găsește găzduire în casa celor șapte pitici. Nu scapă, totuși, de invidia celei care nu suporta ca Albă ca Zăpada să fie mai frumoasă decât ea. Astfel, prințesa este aproape omorâtă de mama sa invidioasă deghizată într-o falsă vânzătoare, dar salvată de piticii binefăcători. Ultima încercare îi este aproape fatală Albei ca Zăpada, care este considerată moartă, dar în cele din urmă e salvată de un fecior de împărat. Și cum oricărui basm îi stă bine cu un happy-end, Albă ca Zăpada se căsătorește cu salvatorul ei, iar mama vitregă se transformă într-o femeie urâtă, și fuge pentru a-și ascunde sluțenia.
Spectacolul va începe la ora 10:30, în regia lui Bogdan Drăgulescu, scenografia Danielei Drăgulescu și muzica lui Liviu Prossi. (V.P.)

Expoziție de iarnă la Mangalia
În perioada 9 - 23 martie, la Casa de Cultură Mangalia se desfășoară expoziția fotografică "Șirnea", realizată de Bogdan Turtoi. Vernisajul prezintă imagini de iarnă din satul Șirnea, situat pe culoarul Rucăr-Bran, între Munții Bucegi și Munții Piatra Craiului.
Fotografiile imortalizează peisaje naturale în plan general, dar și imagini-detaliu, prezentate într-un raport confortabil din punct de vedere vizual. Bogdan Turtoi este cîștigătorul premiului II în cadrul taberei de Fotografie Bușteni 2007, care a avut ca temă prezentarea ipostazelor "personalității" orașului Bușteni.
Conform celor declarate pe blogul său, artistului îi place să pună evidență cadrele aparent banale în peisaje cît mai interesante. "În fotografie îmi plac detaliile care fac privirea să insiste și care transformă un cadru banal într-unul excepțional. Iubesc toate genurile fotografice de la peisaje și pînă la abstract, nereușind pînă acum să fiu acaparat și să mă axez doar pe una dintre ele." (www.bogdan
turtoi.blogsport.com) (V.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8244 secunde