Alianţa Părinţilor cere stoparea campaniei care încurajează vaccinarea profesorilor, elevilor şi părinţilor împotriva COVID

Marţi, 20 Aprilie 2021, 20:09
1056
Asociația Alianţa Părinţilor solicită Ministerului Educaţiei să stopeze de urgență desfășurarea campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare” și să retragă broșura de prezentare.

Reprezentanţii asociaţiei au trimis o scrisoare deschisă ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, prin care atrag atenția factorilor de decizie cu privire la ceea ce numesc „dezinformarea masivă promovată în cadrul campaniei mai sus amintite”.

Aceştia cer fie o reacție urgentă din partea ministerului în sensul opririi acesteia, fie „asumarea (sub sancţiunea legii penale) de către ministrul Cîmpeanu a oricărui tip de reacţie adversă post vaccinală (imediată, pe termen mediu și pe termen lung) suferită de cadrele didactice și părinţi, ca urmare a vicierii consimţământului lor printr-o informare incompletă și incorectă”.

Campania naţională „Vaccinare şi testare pentru învăţare” a fost lansată la începutul lunii aprilie, iar principiul de bază este acela conform căruia educaţia te învaţă să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăţi, de ştiri false şi de manipulare. De asemenea, campania încurajează cadrele didactice, elevii şi părinţii să se vaccineze împotriva COVID-19, ca soluţie pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2 şi reluarea activităţii normale în unităţile de învăţământ.

Pagina a fost generata in 0.2232 secunde