Alinați-le suferința!

321
În perioada ianuarie – aprilie, Organizația Studenților Basarabeni (OSB) din Constanța se alătură Campaniei de caritate "OSB pentru un zâmbet", inițiată de Organizația Studenților Basarabeni din București, care își propune să colecteze fonduri și bunuri pentru copiii orfani.
"Donatori pot fi atât copii din România, cât și din Republica Moldova, în speranța că românii de pe ambele maluri ale Prutului vor reuși să aducă, în preajma sărbătorilor pascale, zâmbetul ce a lipsit atâta timp de pe chipul copiilor din Școala internat-auxiliară din satul Crihana Veche", a declarat Tinica Anatol, președinte OSB Constanța.
Copiii din internatul Crihana Veche sunt tineri basarabeni care nu au binecuvântarea de a zâmbi atât de des. Aici sunt internați 81 de copii: 49 de băieței și 32 de fetițe. Majoritatea au dizabilități intelectuale, unii dintre ei au și dizabilități fizice, iar 12 dintre ei nu au părinți.
"Administrația internatului se confruntă cu probleme grave. Din spusele directoarei Ana Bogdan, clădirea internatului necesită reparații în proporție de 50 %, în blocul de studii lipsește acoperișul, copiii nu beneficiază de sală de sport sau de sală de festivități, iar rețeaua  de încălzire/apă caldă trebuie înlocuită. În internat lipsesc lucruri de primă necesitate: produse de igienă personală, detergenți, medicamente, încălțămite, îmbrăcăminte etc.", a mai adăugat Tinica.
Reprezentanții tuturor companiilor care vor să sprijine acest demers pot apela la nu-merele de telefon 0754590027, 0733291770, 0747708838, 0761811967. Totodată, toți cei care cred că acești copii merită șansa unui zâmbet pot contribui financiar la contul deschis special pentru această campanie la Banca Transilvania  RO70 BTRL 0410 1205 P239 2100.
Informații periodice despre donațiile primite, precum și toate detaliile cu privire la modul în care vor fi folosite acestea vor fi făcute publice și vor  fi accesibile la adre-sa www.basarabeni.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 03 Februarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Cine va uimi Constanța
Pagina a fost generata in 1.5715 secunde