Ambasadorul Chinei, în vizită la Universitatea "Andrei Șaguna"

88
Ambasadorul Chinei, în vizită la Universitatea

Articole recomandate

Excelența Sa Huo Yuzhen, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, a efectuat o vizită în județul Constanța, la invitația Asociației Române de Prietenie cu China - Filiala Constanța. Evenimentul vine să consolideze înfrățirea localităților Techirghiol și Cumpăna cu Districtul Fengxian, Shanghai și, respectiv, cu orașul Zhuanghang din același district, realizată prin semnarea acordurilor oficiale între reprezentanții acestora la începutul lunii noiembrie 2014.

Pe parcursul vizitei, Excelența Sa a fost însoțită de Consulul General al Chinei la Constanța, Su Yanwen, și de prof. univ. dr. Aurel Papari, președintele Filialei Constanța a Asociației Române de Prietenie cu China, inițiatoarea celor două înfrățiri.

Primul moment oficial s-a desfășurat la Primăria Techirghiol, unde delegația a fost primită de primarul orașului. Vizita a continuat la Sanatoriul Balnear, în holul căruia se află expoziția "Beautiful China", reprezentativă pentru cultura și civilizația chineză. După ce au asistat la proceduri demonstrative bazate pe efectul terapeutic al apei și al nămolului din Ghiolul lui Tekir, oaspeții au vizitat Mănăstirea Sfânta Maria, cu celebra sa bisericuță din lemn, datând din secolul al XVII-lea, adusă aici din Transilvania.

Doamna ambasador a efectuat o vizită și la Primăria Cumpăna, unde a purtat discuții cu liderii administrației locale. Potrivit dorinței exprimate, a poposit într-o gospodărie țărănească, apoi a asistat la un scurt program artistic multietnic, organizat la Căminul Cultural.

După-amiaza a fost dedicată vizitării Universității "Andrei Șaguna", declarată "Fereastră deschisă a Shanghai-ului în România", unde Excelența Sa a avut întâlniri cu studenți și profesori și a fost oaspetele Filialei Constanța a Asociației Române de Prietenie cu China.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Decembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Pentru tine, Dascăle!"
Miercuri, 03 Decembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Daruri pentru persoanele cu dizabilități
Pagina a fost generata in 2.2058 secunde