De la 1 iunie,

Angajații Teatrului "Oleg Danovski" intră în șomaj tehnic

623
Începând cu 1 iunie, angajații Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" vor intra în șomaj tehnic pentru o perioadă de trei luni. Informația ne-a fost confirmată de Monica Cherecheș, prim-balerină a Teatrului "Oleg Danovski".
Astfel, pe timpul verii, angajații de la "Oleg Danovski" vor primi un salariu cu 25 la sută mai mic, măsura făcând parte din planul Consiliului Județean de reducere a cheltuielilor bugetare.
Prima instituție constănțeană de cultură afectată de șomajul tehnic este Biblioteca Județeană "I.N. Roman", a cărei secție de Împrumut Adulți a fost închisă în luna mai, urmând să se redeschidă pe 16 iunie. Toți angajații Bibliotecii vor intra în șomaj tehnic, prin rotație, până la începerea școlilor, în septembrie.
Nu se știe, deocamdată, ce alte instituții urmează să aplice această măsură. Așa cum ne-a declarat, recent, Cristian Zgabercea, directorul Direcției de Cultură din cadrul Consiliului Județean Constanța, "în șomaj tehnic vor intra instituțiile care nu reușesc să-și acopere bugetul din venituri proprii".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 Mai 2010
Stire din Cultură-Educație : Premiu: o excursie la Istanbul
Pagina a fost generata in 1.4397 secunde