Ansamblul "Fiii Dobrogei", la Festival de folclor din Bulgaria

464
În perioada 23 - 26 mai, elevii clasei de Canto muzică populară - Ansamblul "Fiii Dobrogei", coordonator profesor - interpret Elena Ionescu Cojocaru, din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada", vor participa, în Bulgaria, la Dryanovo, la festivalul de folclor desfășurat în cadrul Zilelor Culturii Bulgare.
Prezența tinerilor artiști ai Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" la această manifestare are loc în baza unui protocol de parteneriat derulat între instituția constănțeană și Centrul Național de Cultură din orașul Dryanovo - Ansamblul "Razvitie 1869", coordonator Antoaneta Stavreva.
Pe scena festivalului folcloric derulat în cadrul Zilelor Culturii Bulgare, la care vor mai lua parte și alte ansambluri din spațiul balcanic, artiștii dobrogeni vor prezenta cele mai cunoscute cântece și dansuri populare reprezentative pentru principalele vetre folclorice românești: Dobrogea, Banat, Ardeal, Moldova, Oltenia. Alături de soliști precum Ionuț Petreacă, Mihaela Stângaciu, Geor-giana Neagu, Emilia Botezatu la vioară și Tudor Claudiu la acordeon, vor mai urca pe scenă, grație unui parteneriat între centrul cultural constănțean și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", și două perechi de dansatori - Bogdan Pelin, Teodor Lupu, Chipară Miruna și Cristina Teleanu.
Spectacolul va fi deschis de profesorul clasei de canto muzică populară și coordonatorul Ansamblului "Fiii Dobrogei", Elena Ionescu Cojocaru.
În cadrul aceluiași proiect, în perioada 3 - 10 iulie, partenerii bulgari se vor afla și ei în România, unde vor participa, printre altele, și la Festivalul "Dobroge, mândră grădină".
Aceasta este a doua participare a clasei de Canto muzică populară, coordonată de profesor - interpret Elena Ionescu Cojocaru, din cadrul centrului cultural constănțean, la un astfel de proiect, primul protocol fiind încheiat, în urmă cu patru ani, cu orașul Montpellier, din Franța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.299 secunde