Anunț important pentru elevi! Ce se întâmplă cu orele de educație fizică

252
Anunț important pentru elevi! Ce se întâmplă cu orele de educație fizică - sport59063300-1572000947.jpg
Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 care se referă la organizarea orelor de activități psihomotrice și a celor de educație fizică pentru elevii din învățământul primar și antepreșcolar, scrie realitatea.net


Legea se referă la organizarea orelor de activități psihomotrice și, respectiv, a celor de educație fizică pentru elevii din sistemul românesc de învățământ de nivel antepreșcolar și primar. Astfel, elevii din unitățile de educație timpurie antepreșcolară vor beneficia de două ore de astfel de activități pe săptămână. În ceea ce privește învățământul primar, legea prevede că, în situația în care orele de educație fizică nu pot fi predate de cadre didactice de specialitate, acestea să fie predate de către profesorii pentru învățământul primar.


Președintele consideră necesară reexaminarea legii pe motiv că este lacunară.

"Deși propunerile sunt menite a sprijini participarea elevilor la activități fizice periodice, sintagma "nu pot fi predate de cadre didactice de specialitate" este lacunară, întrucât nu se precizează care sunt cauzele pentru care aceste ore de educație fizică nu pot fi predate de către cadrele didactice de specialitate. De aceea, apare ca necesară stabilirea expresă a situațiilor care pot determina imposibilitatea predării orelor de educație fizică de către personalul didactic de specialitate, aceasta cu atât mai mult cu cât legea poate avea implicații asupra calității orelor de educație fizică, prin prisma experienței cadrului didactic, cât și asupra numărului de posturi, a încadrării și titularizării profesorilor de educație fizică", precizează sursa citată.

Totodată, în cererea de reexaminare, se menționează că implementarea acestor prevederi ar putea conduce la reducerea numărului de posturi didactice la disciplina educație fizică, predate de profesori de specialitate.

"De asemenea, considerăm că, anterior implementării unor as


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4689 secunde