Ardelenii din Constanța au sărbătorit, în avans, Crăciunul

766
2
Membrii Clubului Ardelenilor din Constanța s-au distrat, sâmbătă, la tradiționala petrecere de Crăciun. Evenimentul a avut loc la restaurantul "Ibis" din Constanța și a adunat la un loc peste 150 de persoane care au chefuit până în zori. 

Acțiunea a fost organizată de președintele Clubului Ardelenilor din Constanța, medicul Ildiko Toldișan, cu ajutorul celorlalți membri, iar invitată specială a fost cântăreața de muzică populară Sava Negrean Brudașcu. 

În deschiderea evenimentului, cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria fostului consul onorific al Republicii Ungaria la Constanța, vicepreședinte al Clubului Ardelenilor din Constanța și președinte UDMR - Filiala Sud-Est, Francisc Paloși, trecut în neființă în urmă cu un an. 

"A fost foarte iubit de noi toți și îi simțim din plin lipsa. Era sufletul petrecerilor și sperăm ca și acum să fie alături de noi, de acolo, de sus", a spus Sorin Micloși, vicepreședintele Clubului Ardelenilor din Constanța. 

Organizatorii au pregătit mai multe surprize celor prezenți, astfel că apariția Corului Clubului Ardelenilor din Constanța, condus de Mihaela Adelina Niculae, fiica preotului Anghel Dincu, a smuls ropote de aplauze. 

Și cum în Ardeal cel mai important obicei rămâne colindatul, cei prezenți au fost încântați de cântecele interpretate de Corul Amadeus din Constanța, care nu a lăsat impasibilă audiența. Momentul cheie al petrecerii au fost frumoasele cântece ardelenești interpretate de Sava Negrean Brudașcu, artista urându-le sănătate deplină ardelenilor pe care soarta i-a adus la malul mării. 

Petrecerea a fost pe măsură, mesele fiind îmbelșugate cu diverse preparate culinare specifice ardelenești de unde nu au lipsit șunculița afumată, jumările, caltaboșul, toba și ceapa roșie, dar și sărmăluțele cu mămăliguță, cârnații și friptura, toate stropite cu renumita palincă și vinul din Ardeal. Cei prezenți s-au distrat până în zorii zilei cu promisiunea că se vor reuni de Paște. 

"A devenit o tradiție ca, în fiecare an, de Paște și Crăciun, ardelenii din Constanța să se întâlnească și să petreacă. Este o bucurie pentru noi că putem depăna amintiri, că putem rămâne uniți și că ne putem distra împreună", a spus Florica Mitu, una din ardelencele din Constanța care la petrecere a purtat un frumos costum ardelenesc. 

Comentează știrea

ardeleanu' constantean
17 decembrie 2012
bravo...

felicitari pentru organziare...

ion
17 decembrie 2012
adresa

care este adresa clubului si programul ?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Halloween Party în Pulse
Pagina a fost generata in 0.3449 secunde