Arhiepiscopul Tomisului sancţionat cu avertisment sinodal scris

1014
1
Arhiepiscopul Tomisului sancţionat cu avertisment sinodal scris - sedinta-sf-sinod-bun-1709222932.jpg

Articole de la același autor

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost sancţionat, joi, de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu "dojană" sinodală scrisă (avertisment sinodal scris) pentru "încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii, prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică", potrivit unui comunicat al Cancelariei Sfântului Sinod.


Pe ordinea de zi a şedinţei Sfântului Sinod al BOR s-a aflat şi "încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viaţa Bisericii şi a societăţii prin acte de răzvrătire, indisciplină şi presiune publică" de către Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie. 


Comentează știrea

Simi
1 martie
IPS Teodosie

„Pentru unii mumă, pentru alții, ciumă” . Fără a lua apărarea IPS Teodosie, solicitarea adresata Sfântului Sinod pentru ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de Mitropolie este îndreptătită. Argumentul potrivit căruia Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a transmis pe 9 februarie că solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a deveni Mitropolie a fost discutată şi respinsă în şedinţa din 4 – 5 martie 2003 a Sfântului Sinod al BOR, prezidată de Patriarhul Teoctist, nu este unul serios. Vrednicul de pomenire Patriarhul Teoctist a aprobat înființarea Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului în 4 noiembrie 2005, prin desprinderea din Mitropolia Ardealului a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, Arhiepiscopiei Ortodoxă de Alba Iulia, Episcopiei Oradiei, Bihorului și Sǎlajului, Episcopiei Maramureșului și Sǎtmarului. Ulterior in 17 ianuarie 2012, la cererea adunărilor eparhiale, Episcopia Oradiei și Arhiepiscopia Alba Iuliei au trecut sub jurisdicția Mitropoliei Ardealului prin aprobarea Sfântului Sinod al BOR, prezidată de Patriarhul Daniel, ramânând in prezent Mitropolia Clujului Maramureșului și Sǎlajului. In schimb, in cazul IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care a facut demersurile pentru înfiinţarea la Suceava a unei mitropolii prin scindarea Mitropoliei Moldovei, lucrurile au tărăgănat la fel ca in cazul IPS Teodosie. Din păcate, IPS Pimen a trecut la cele vesnice pe 20 mai 2020, fără să-si vadă visul implinit.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3858 secunde