Armânii nu vor să-și piardă valoriile

1628
3
Armânii nu vor să-și piardă valoriile - manifestariarmani-1504109576.jpg

Articole de la același autor

Comunitatea Armână din România va organiza la Constanța, în perioada 8 -10 septembrie cea de a XII -a ediție a evenimentului "Zilele Culturii Armâne". Aceasta va reuni reprezentanți de seamă ai comunității, atât din țară, cât și din străinătate, iar activitățile incluse în program își propun să-și aducă aportul la o mai bună vizibilitate a valorilor și tradițiilor specifice acestei etnii, promovarea dialogului intercultural și deschiderea spre celelalte culturi.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 8 septembrie, ora 17.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, urmată de vernisajul unei expoziții de artă plastică.

De asemenea, o altă parte a activităților se va desfășura la Teatrul de Stat. Potrivit organizatorilor, ediția din acest an este organizată în parteneriat cu Societatea Culturală Aromână din București și va avea ca oaspeți de onoare reprezentanți ai Asociației Armânilor din Veria (Grecia), care în seara zilei de 9 septembrie vor prezenta la teatru un program cultural de excepție.

"Dorim ca patrimoniul nostru cultural, aflat în pericol de dispariție, să poată fi salvat și dezvoltat, pentru a transmite generațiilor viitoare valorile armânești", au declarat organizatorii.

Comentează știrea

Lb romana
31 august 2017
Lb romana?!!

"Sa-si aduca aportul"??!!! Atentie mare...

Aromân.
31 august 2017
Aromân, nu armân...

NU există o comunitate aromână în România (aromânii stabiliți aici fiind români balcanici), ci doar de o Asociația "Comunitatea Aromână". Și nici "armâni" - doar în dialect se folosește termenul. În limba literară, cum este redactat materialul, și formulat titlul, este corect termenul "aromân". "Armân" este utilizat, în cadrul limbii literare, doar de unii dintre cei care pledează pentru obținerea statutului aromânilor de minoritar în România... Păcat că jurnalul de față se aliniază, prin formularea din titlu, unor asemenea intenții și pledoarii nonromânești.

Cititor
1 septembrie 2017
Propagandă

Astea sunt acțiuni politice de-ale lui Samara și Canacheu, paralele cu orice urmă de bun simț științific sau intenție pozitivă. E rușinos că instituții de cultură precum Muzeul de Istorie colaborează cu asemenea indivizi, care neagă adevăruri incontestabile ale științei. Pe moldoveni când îi faceți etnie?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4696 secunde