Armenii din Dobrogea comemorează genocidul de la 1915

363
Armenii din Dobrogea comemorează nefericitul eveniment de la 1915, astăzi, de la ora 17.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța.
"În fiecare an, data de 24 aprilie semnalează amintirea celor ce și-au pierdut viața în marele genocid din anul 1915. Este o zi de care armenii își amintesc cu tristețe de masacrul și de evenimentele istorice nefericite de la 1915", a declarat, pentru "Cuget Liber", Carmen Dropol, președin-tele comisiei de cultură din cadrul filialei Constanța a Uniunii Armenilor din România.
În urma celor ce au pierit în masacrul de la 1915 au rămas copiii dar și strănepoții lor, tocmai de aceea, cei care vor fi prezenți la eveniment vor aduce omagii eroilor armeni. Cei care au decedat în urmă cu aproape 100 de ani au suferit chinuri groaznice. Au fost supuși la torturi cumplit, iar cei care reușeau să scape de măcel răbdau de sete și de foame.
"Sperăm să avem o audiență deosebit
de numeroasă, căci cei care și-au pierdut viața merită o comemorare remarcabilă. Așteptăm la acest eveniment pe oricine care vrea să facă parte din cei ce își amintesc cu tristețe și nostalgie de crunta soartă a armenilor", ne-a mai declarat Carmen Dropol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Cum a ajuns Constanța orașul de astăzi
Marţi, 13 Decembrie 2011
Stire din Social : Dobrogea, uscată de secetă
Marţi, 29 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : 10 Mai devine sărbătoare națională
Pagina a fost generata in 0.3441 secunde