Artiști plastici de pretutindeni, la Tabăra Internațională de Creație

101
Artiști plastici  de pretutindeni, la Tabăra Internațională de Creație - tabaradecreatie109-1436372642.jpg

Articole de la același autor

Proiectul cultural al Mănăstirii Dervent, ce are loc anual, împlinește zece ani de existență. Tabăra Internațională de Creație - Mănăstirea Dervent este dedicată românilor de pretutindeni către care se îndreaptă semnificațiile complexe generate chiar de titulatura evenimentului - "Dunărea și Dobrogea creștină". De la prezența și implicarea Sf. Apostol Andrei în starea religioasă și sentimentul social al comunității până la momente cruciale ale unei istorii profunde, Dobrogea emite semnalul unei mari rezerve culturale, al unei spiritualități care își continuă existența uimitoare.

Artiști profesioniști români și plasticieni invitați de pretutindeni au redefinit, într-o manieră proprie, starea și simbolismul locurilor, înțelesuri redeslușite ale mărturiilor arheologice, etnografice, culturale, îngrijite cu hărnicie și bună cunoaștere de către truditorii mânăstirii pentru care patriotismul și-a păstrat valoarea sa dintâi, au știut să le identifice și să le păstreze.

Evenimentul din acest an semnifică pentru Mânăstirea Dervent, pentru sfera culturală a contemporaneității artistice din țară și zona estic-europeană, susținerea unui parteneriat creator româno-moldovenesc ce va avea loc în perioada 12-23 iulie 2015. Peste 20 de artiști plastici sunt așteptați la eveniment. Coordonatorul proiectului este arhimandritul Andrei Tudor de la Mănăstirea Dervent.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0937 secunde