Ascultăm "Pianul călător", duminică, la Constanța

257
Ascultăm
Horia Mihail se află în plină desfășurare a unui un nou turneu "Pianul călător", prin 19 orașe din țară, programat între 21 mai și 29 iunie, turneu la finalul căruia un pian Bluthner, ce aparține Societății Române de Radiodifuziune, va fi pus la dispoziția comunității din Sânnicolau Mare - orașul în care s-a născut compozitorul Bela Bartok.
După ce a trecut de mijlocul turneului, marcat de recitalul și concertul de la București, după ce a străbătut deja țara în nouă recitaluri și trei concerte cu orchestra, Horia Mihail va porni alături de pianul de concert pus la dispoziție de Radio România într-o nouă călătorie, ce va începe de această dată pe malul mării, la Mamaia, în dimineața de 17 iunie.
"Pianul călător" va putea fi ascultat în recitalurile susținute de Horia Mihail duminică, de la ora 11, la Terasa Radiovacanța de la Mamaia. Programul este gândit pe tema transcripțiilor, a variațiunilor pe o temă dată, a parafrazelor, conținând lucrări de Bach-Busoni, Schubert-Liszt, Rachmaninov-Kreisler și nu numai.
Prima ediție a acestui turneu a avut loc în aprilie 2011, în 12 orașe din țară, și a marcat împlinirea a 200 de ani de la nașterea lui Franz Liszt, fiind realizat după exemplul turneului susținut de celebrul pianist și compozitor romantic între anii 1846 și 1847 în Țările Române. Al doilea turneu "Pianul călător" îi oferă lui Horia Mihail bucuria de a repeta această experiență, la o nouă anvergură, cu un program dens și incitant, cu recitaluri și concerte cu orchestra. Traseul lui poate fi urmărit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecvențele posturilor publice de radio.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2325 secunde