Astăzi are loc a doua repartizare computerizată la licee

400
Astăzi are loc a doua repartizare computerizată la licee - repartizare-1374680667.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții de clasa a VIII-a care nu au reușit să prindă un loc într-un liceu mai au o șansă astăzi, la cea de-a doua repartizare computerizată. La aceasta s-au putut înscrie candidații rămași nerepartizați la etapa din 16 iulie, cei respinși la liceele și clasele care au organizat probe de aptitudini și cei care nu au participat la prima repartizare.

În județul Constanța mai sunt dis-ponibile peste 300 de locuri în diferite licee și colegii. Astfel, la învățământul vocațional au mai rămas libere trei locuri la muzică, respectiv nouă la coregrafie, în cadrul Colegiului Național de Arte "Regina Maria". La Liceul cu program sportiv "Nicolae Rotaru" mai există 10 locuri și alte cinci la Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul". În județ, mai sunt 21 de locuri la Colegiul Național "Kemal Ataturk", de învățători-educatori, respectiv de teologie musulmană, iar pentru sportivi alte 20 de locuri la Mangalia ("Ion Bănescu"), la Ovidiu ("Ion Podaru") și la Năvodari ("Lazăr Edeleanu").

În municipiul Constanța, cele mai multe locuri libere se găsesc la două unități: Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti", unde pentru trei specializări - electric, turism și alimentație, mecanică - sunt disponibile 82 de locuri, la fel ca și la Colegiul Tehnic "Tomis", specializările construcții, instalații și lucrări publice și mecanică. Urmează, cu 73 de locuri, Li-ceul Tehnologic "Dimitrie Leonida" Con-stanța, la specializările electric, elec-tronică-automatizări, mecanică. Colegiul Tehnic "Pontica" mai are 53 de locuri libere, la specializările comerț, turism și alimentație, agricultură, Liceul Teh-nologic "Gheorghe Duca" - 50 de locuri la electronică-automatizări și mecanică, alte 43 de locuri la Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan", specializările fabricarea pro-duselor din lemn și protecția mediului, Liceul Tehnologic "Ioan N. Roman" - 20 locuri (electric), Colegiul Comercial "Ca-rol I" - 12 locuri (turism și alimentație/bilingv).

Dacă și la această a doua repartizare vor rămâne candidați nerepartizați, o a treia etapă este prevăzută de metodologie pe 5 și 6 septembrie, când va avea loc repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare ori nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 24 Iulie 2013
Stire din Cultură-Educație : Caravana Filmului Românesc
Miercuri, 24 Iulie 2013
Stire din Cultură-Educație : Concert Connect-R, la Teatrul Soveja
Pagina a fost generata in 3.3793 secunde