Astăzi, mare sărbătoare religioasă: Izvorul Tămăduirii

1089
Astăzi, mare sărbătoare religioasă: Izvorul Tămăduirii - manastireadervent-1334850092.jpg
În fiecare an, în prima vineri după Paști, Biserica Ortodoxă sărbătorește Izvorul Tămăduirii, care este închinat Maicii Domnului. Potrivit preotului Gheorghe Nadoleanu, în spatele Izvorului Tămăduirii se ascunde de fapt cuvântul "Maica Domnului".

"Izvorul Tămăduirii nu este altceva decât o continuare a Izvorului cel viu al Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Acest izvor viu este de fapt Maica Domnului. La această sărbătoare, credincioșii merg cu gândul și cu inima că Maica Domnului este Izvor al Dumnezeirii. Cine crede în Maica Domnului are un izvor și va reuși să îl cunoască pe Dumnezeu", a declarat, pentru "Cuget Liber", preotul Gheorghe Nadoleanu.

Astăzi, în toate bisericile Ortodoxe participă la slujbe credincioși, la Sfânta Liturghie și la Slujba Aghiazmei Mici.

La Biseria "Sfânta Treime" din Constanța, slujba va avea loc începând cu ora 8.00, la aceeași oră având loc și la Năvodari, la biserica "Sfântul Nicolae".

"În Dobrogea, există patru izvoare făcătoare de minuni. La Mănăstirea Dervent, la Mănăstirea Techirghiol, la Peștera Sfântul Andrei și la Mănăstirea Crucea. Din toate acestea, la Mănăstirea Dervent sunt așteptați cei mai mulți creștini, de ordinul miilor, căci s-a dus vestea că aici se întâmplă cele mai multe minuni. La această manifestare, s-a estimat până acum participarea a aproximativ 5.000 de credincioși din întreg județul Constanța, dar și din județele limitrofe", a declarat, pentru "Cuget Liber", preotul paroh al bisericii "Sfântul Gheorghe" Năvodari, Adrian Pătrașcu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4776 secunde