Atenție, se apropie simulările examenelor naționale!

266

Articole de la același autor

În urma apariției Metodologiei de desfășurare a evaluării naționale la clasa a VIII-a, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a decis să organizeze o simulare a probelor scrise în toate unitățile de învățământ constănțene, pe data de 4 decembrie, la limba și literatura română, și pe 6 decembrie, la matematică. Se vor pregăti trei tipuri de subiecte, din care se va extrage aleatoriu câte unul pentru fiecare disciplină și vor fi trase în dimineața respectivă. Același Inspectorat a decis ca această primă simulare să fie fără supraveghere video. Toate probele se desfășoară începând cu ora 12 și durează două ore. 

Verificarea lucrărilor se va face la nivel de școală. Nu se vor admite contestații. 

"Profesorul clasei va discuta cu elevii și ne-am gândit la o formulă de luare la cunoștință și a părinților despre aceste rezultate, prin comitetul de părinți, prin comunicare notelor, pentru ca fiecare să știe unde se plasează la momentul actual, vizavi de limba română și matematică", a declarat prof. Adriana Oprea, inspector general adjunct. 

Va urma o altă simulare, în semestrul II, care va fi ca o teză cu subiect unic, unde vor funcționa camerele de luat vederi, foarte strict monitorizată. 

"La final, vom face o comparație între ce s-a întâmplat în luna decembrie și ce rezultate vor fi atunci înainte de evaluarea propriu-zisă la nivel național. Ne vom asigura că toți părinții au aflat aceste rezultate", a mai declarat prof. Oprea. 

Totodată, am aflat că imediat cum va apărea Metodologia de desfășurare a examenului de Bacalaureat, și liceenii de-a XII-a vor intra în simulări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : În seara asta – concert Trupa Veche
Pagina a fost generata in 1.4722 secunde