"Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" a câștigat marele premiu în Norvegia

397
Pelicula "Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu", realizată de Andrei Ujică, a câștigat marele premiu al secțiunii documentar la cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Bergen, Norvegia.
Conceput ca un eseu, fără voice-over sau comentarii din off, din peste 1.000 de ore de imagini de la Arhiva Națională de Filme și Televiziunea Română, filmul acoperă 25 de ani din viața dictatorului care a pierdut puterea la 22 decembrie 1989.
Filmul a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, după care a fost prezentat, în această toamnă, la festivalurile de la Toronto, San Sebastian, New York, Vancouver și Londra.
După Cannes 2010, într-una dintre recenziile "Autobiografiei" s-a scris că pelicula lui Ujică "a făcut ca majoritatea filmelor de acțiune de la festival să pară banale și plictisitoare".
Din echipa filmului mai fac parte, pe lângă regizorul Andrei Ujică, Velvet Moraru - producător, Dana Bunescu (montaj și sound-design), Titus Muntean (cercetare materiale de arhivă), Vivi Drăgan Vasile (consultant vizual) și Roberta Răduca (colorist).
"Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu" va rula în cinematografele din România din 29 octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Octombrie 2010
Stire din Cultură-Educație : Un sinucigaș splendid la Constanța
Pagina a fost generata in 1.9135 secunde