Bacalaureat 2013 / Peste 800 de liceeni n-au știut să deschidă computerul

222
3

Articole recomandate

Sute de absolvenți de liceu au luat ZERO puncte la proba de competență digital. Profesorii nu au putut să le dea cerificatul de competență pentru că nu au știut să deschidă computerul!




Absolvenții de liceu sunt în a a doua săptămână de probe la Bac. Tocmai au sosit rezultatele la proba de competență digitală, adică la Informatică. Nu este complicat, mai ales că majoritatea copiilor folosesc un calculator de la vârste mici, scrie click.ro. 
Surpriză uriașă! Din 138.563 de candidați, 832 nu au știu nimic. Nu au găsit butonul de deschiderea calculatorului, nu au știut ce să facă.


Profesorii s-au uitat năuci la acești candidați și, în final, nu le-au dat certificat de competență. Cu toate astea, candidații vor putea continua examenul de Bacalaureat. 


Comentează știrea

Carmen
26 iunie 2013
Andrei Saguna

N-are nimic, Andrei Saguna are destul loc pt. competenti de genul. Iar cand au terminat facultatea, le cumpara taticul o diploma si, primesc posturi de conducere, da? Salutari, Carmen

Tara paradoxurilor
26 iunie 2013
O intrebare pentru Carmen

Sa incepem cu pardoxul lui Ponta-paradoxul P1:numarul pensionarilor din Romania este mai mare decat numarul angajatilor.Care o fi cauza ? Paradoxul P2 : unitatile economice administrate de stat sunt falimentare in schimb absolventii facultatilor administrate de stat sunt toba de carte. Care o fi cauza ? Intreb si eu ca doar nu dau cu parul.

Răspuns la: Andrei Saguna
Adăugat de : Carmen, 26 iunie 2013
N-are nimic, Andrei Saguna are destul loc pt. competenti de genul. Iar cand au terminat facultatea, le cumpara taticul o diploma si, primesc posturi...
Profu' de serviciu!
26 iunie 2013
...grea viata asta!

...nici nu stii cum sa o mai dai! Acum 30 de ani se da proba la...strans surubul!....si multi au ajuns ingineri ...numai pentru ca asa a vrut Tata! fara sa treaca proba!...acum nu stiu sa desachida calculatorul....si vor ajunge in functiile de conducere! ...Daca stam si ne gandim bine, intre cele doua situatii se poate face o legatura stransa....daca Tata vrea, se poate orice! ...dar ce castig a avut, sau are societatea?...ingineri care au dus industria romaneasca la faliment...ca numai industrie nu era ceea ce facea pe vremea Odiosului si Sinistrei Sale (intre noi fie vorba, au existat si meseriasi in domeniu, dar nu i-a luat nimeni in seama....)...acum am sarit din lac in.....fantana! ...vrem neaparat ca toti sa aiba competente....uite ca nu se poate asta! ...cei care nu stiu sa deschida computerul o vor duce mai bine ca ceilalti!....Asa ne -a aratat mersul societatii noastre din ultimile doua decenii! De fapt, poti sa nu stii nimic! Importanti este ca cineva sa te salte, sau sa te traga la locul pe care-l doresti! ....asta este cauza din care merg treburile noastre asa cum merg acum....oamenii au invatat une, sau nu au invatat...si acum sunt pusi sa faca ce nu stiu....si ....dau rau de tot cu batul in balta!...si asa va fi si mai departe!...o sa vina vremea in care elevii, nu la maturitate, fireste, vor fi examinati la deprinderi elementare: gospodarire, igiena personala, comportament social....si ar fi bine sa se introduca cat mai rapid asta dupa clasele primare: citit, socotit, igiena, gospodarie....ar mai fi un castig pentru morala societatii noastre...de asta avem nevoie acum....nu ca de cmputer ne putem lipsi, Doamne fereste, nu!...dar daca nu intra in cap, daca oamenii nu au vazut, nu au pipait, nu au pus mana, macar sa stie sa se spele, unde sa se spele, sa stie ca sapunul si pasta de dinti nu sunt daunatoare si ca se folosesc.... inaintea parfumului și fara limita....Grea viata asta! Invata la scoala ce nu-i foloseste in viata! Scoala face una, parintii zic alta! Societatea ofera numai unele exemple, scoala si familia le impune altceva....eu personal am dezarmat! ...roata lumea vrea de la tineri, dar altceva! Altceva decat vor ei!...de cat are nevoie societatea....de cat vrea familia! O tara a contradicțiilor, a divergentelor majore, a prapastiilor, pana la urma. Intr-o astfel de situatie, chiar ca nu mai este nimic de facut și nimic nu ne mai mira! ...Pana la urma 832 inseamna aproape nimic fata de 138 mii....sa o luam si asa...nu asta este drama noastra...832 vor ajunge, pana la urma, cum spunea aici si Carmen,....sefi! ...si vor avea secretare care trebuie sa le deschida computerul si altii care sa le rezolve treburile...sau, ma gandesc, fara sa fiu rautacios,...daca si Carmen s-a gandit la asta,....ce acestia ...vor bate cu timiditate la usa...politicii!....si daca li se va deschide, chiar ca nu va mai conta ce note au luat, sau chiar daca au luat bac-ul....asa este viata asta...grea....mai vorbim si alta data, Sa fiti sanatoși!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4636 secunde