BACALAUREAT 2019. Când vor fi probele scrise. Ce spun elevii

1467
BACALAUREAT 2019. Când vor fi probele scrise. Ce spun elevii - bac20181524407018-1535633107.jpg
Ministrul Educației Naționale propune ca probele scrise ale examenului de bacalaureat 2019 să se desfășoare la începutul lunii iulie. Calendarul examenelor naționale a fost discutat în cursul zilei de astăzi, la Ministerul Educației.


Însă, asociațiile de elevi din România condamnă decizia MEN de a muta bacalaureatul la începutul lunii iulie.


"Astăzi, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a participat la ședința Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Educației Naționale, pe ordinea de zi aflându-se aprobarea ordinelor de ministru pentru desfășurarea examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale, alături de calendarele aferente acestora. Constatăm cu dezamăgire faptul că în forma de calendar propusă de reprezentanții MEN probele scrise ale Bacalaureatului se vor desfășura în perioada 1-4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 13 iulie. Atragem atenția asupra faptului că temperaturile în această perioadă sunt foarte ridicate, desfășurarea examenului în astfel de condiții fiind dificilă pentru elevi, rezultatele lor putând fi afectate major. Problema se intensifică în condițiile în care în majoritatea unităților de învățământ sălile de clasă nu sunt dotate cu aer condiționat, cu precădere în mediul rural, unde școlile nu dispun de fondurile necesare asigurării unor condiții decente. Din păcate, această problemă persistă de ani buni, reprezentanții AEC atrăgând atenția în nenumărate rânduri reprezentanților ministerului, în vederea rezolvării acestei probleme, însă fără succes", explică reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța.


Potrivit acestora, AEC a propus desfășurarea bacalaureatului în perioada 24 - 28 iunie, iar motivarea MEN a reprezentat-o suprapunerea bacalaureatului cu evaluarea națională, în condițiile în care aceasta urmează a se desfășura între 18 - 21 iunie.
 
"Solicităm public reprezentanților Ministerului Educației Naționale să nu lase elevii să cadă victimele incapacității organizatorice și a deciziilor impulsive, dat fiind faptul că viitorul lor depinde de aceste examene", mai spun reprezentanții elevilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3508 secunde