Bacalaureații vor primi, pe lângă diplomă, și trei certificate

268
Zilele acestea, atât pe site-ul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, cât și pe forumul ISJ Constanța au apărut postate modelele de diplomă, respectiv certificate pe care le vor primi bacalaureații la finalizarea sesiunii de examene.
Directori de unități liceale ne-au semnalat faptul că documentele respective folosesc antetul vechiului minister, cel al Educației și Cercetării, lăsând un semn de întrebare în ceea ce privește valabilitatea lor. Din discuția cu prof. Cristina Maria Ivan, consilier de imagine al inspectoratului, am aflat că "certificatele de competențe postate nu sunt în forma lor finală. Întrucât acestea sunt înscrisuri autentice, care atestă finalizarea de către elevi a unui nivel de învățământ și au regim juridic, ele vor veni de la MECTS".
Reamintim că prin Ordin privind modificarea și completarea OMEC nr. 3502/2005 pentru aprobarea Regulamentului privind actele de studii și documentele școlare în învățământul preuniversitar (OMECTS Nr. 6178/2009), începând cu acest an, absolvenții de liceu care au susținut bacul vor primi pe lângă consacrata diplomă de bacalaureat și cele trei certificate de competențe. Acestea vor fi: certificatul de competență lingvistică de comunicare orală în limba română, certificatul de competență într-o limbă de circulație internațională și certificatul de competențe digitale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5852 secunde