Bacul 2013 s-a terminat, anchetele continuă

223
2
Bacul 2013  s-a terminat, anchetele continuă - bac5347866mediafaxfotonicumircea-1373233710.jpg

Articole de la același autor

Examenul de bacalaureat 2013 s-a încheiat cu multe peripeții la Constanța. Nu au lipsit nici acuzațiile de fraudă, nici elevii eliminați pentru că au fost prinși cu copiuțe, 71 la număr. Anchetele vor continua și în zilele următoare. 

Pentru absolvenții de clasa a XII-a, emoțiile se încheie astăzi, când vor fi afișate rezultatele. Potrivit calendarului examenului, acestea trebuie făcute publice până la ora 12,00, după care candidații nemulțumiți de note au la dispoziție patru ore pentru a depune contestații. Lucrările contestate vor fi reevaluate în zilele de 9, 10 și 11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să fie afișate rezul-tatele finale.

"În această sesiune a examenului de bacalaureat, ne-am propus ca probele scrise să se desfășoare într-o notă de maximă corectitudine, intransigență și intoleranță la fraudă și tentativa de fraudă. De aceea, am tratat cu maximă seriozitate și respon-sabilitate organizarea acestui examen important pentru absolvenții de liceu. Consider că rezultatele examenului trebuie să reflecte normalitatea și realitatea învățământului constănțean. Prin urmare, vor promova doar cei care s-au pregătit cu seriozitate, iar ceilalți să învețe că doar printr-un efort constant, prezență la ore și corectitudine pot să obțină diploma de bacalaureat. Totodată, vom sancționa cadrele didactice care vor fi găsite vinovate, după finalizarea cercetărilor", a declarat inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu. 

Comentează știrea

sistem prost
8 iulie 2013
profesorii prosti gramada

Alte tari are considera ca bacalaureatul este un subiect foarte serios,si au si o lege dura pentru elevi, dar si pentru profesori. Elevii trebuie sa sustina examenul de bacalaureat in alt liceu,si nicidecum in liceul in care au absolvit. Plus e asta ii si amesteca bine sa nu fie prea multi din acel liceu,si mai ales profesorii care au cap si capabilitate de a elimina elevul din examn atunci cand intoarce capul in spate la stanga sau la dreapta,acel profesor este apreciat. Dar ce sa spun in Romania abia asteapta profesorii bacul si mita.Pa va doresc succes in continuare cei care ati ratat.

rusine
8 iulie 2013
raducu

Nu va este rusine sa spuneti despre maxima corectitudine a examenului? Cum va mai suporta Pamantul pe voi, cei de la ISJ? Au sunat telefoanele, s-au facut presiuni... Priviti notele si "personalitatile" care ocupa primele locuri la Pedagogic, International etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0195 secunde