"Bărbierul din Sevilla", pe scena Teatrului "Danovski"

388
1

Articole de la același autor

Peste numai două săptămâni, la Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski", se va pune în scenă "Bărbierul din Sevilla", duminică, 24 iunie, de la ora 19.00, la sala teatrului.

"Bărbierul din Sevilla" este o operă bufă în trei acte, compusă de Gioachino Rossini în 1816, avându-l ca figură centrală pe Figaro. În unele situații, actul întâi și al doilea se interpretează fără pauză și sunt luate drept primul act, iar al treilea drept al doilea act.

Printre personaje, din cele mai importante se numără Rosina, Don Basilio, Doctorul Bartolo și Contele Almaviva. Personajele secundare sunt Bertha, Fiorello. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea. Aceasta operă a fost inspirată din nuvela lui Pierre Beaumarchais cu același nume.

Printre piesele muzicale celebre ale operei, ce vor răsuna din sala TNOB, se numără Largo al factotum - Figaro (bariton), Una voce poco fa - Rosina (mezzosoprană), Ecco ridente in ciello - Contele Almaviva (tenor), La calunnia - Don Basilio (bas), A un dottor de la mia sorte - Doctor Bartolo (bariton), Dunque io son, tu non m’inganni - Rosina, Figaro, All’idea di quel metallo - Almaviva, Figaro.

Piesele orchestrale sunt "Uvertura", de tip francez, dar totodată plină de vitalitate și foarte cunoscută și "Interludiul ploii", interludiu instrumental scurt, sugerând imaginea unei furtuni torențiale cu trăsnete si fulgere, plasat la mijlocul celui de-al doilea act. 

Comentează știrea

Rosina
12 iunie 2012
Dezinformare

Bai, nu mai dezinformati publicul !!! Premiera "Barbierul.." va fi pe 7 iulie !!! Pe 23 iunie va fi premiera la "Don Quijote" !! Idiotilor !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Mai 2012
Stire din Cultură-Educație : Balerina care a cucerit Croația
Pagina a fost generata in 0.5778 secunde