Biblioteca Municipală Mangalia, redeschisă cititorilor

465
Recent, a fost redeschisă Biblioteca Municipală Mangalia. Instituția a fost inclusă, începând cu data de 5 mai 2008, într-un amplu program de reparații și modernizări. Mai precis, a fost reparat integral peretele ce desparte sala de lectură de depozit, au fost zugrăvite cele două spații și s-a izolat partea de nord a clădirii. De asemenea, mocheta aflată în sala de lectură a fost înlocuită cu gresie și s-a reamenajat fondul de carte, astfel ca volumele să fie cât la mai îndemâna cititorilor. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la suma de 12.000 lei, banii fiind alocați de la bugetul local.
Pentru perioada imediat următoare se intenționează înlocuirea rafturilor și mobilierului vechi, achiziționarea unui xerox, precum și îmbogățirea fondului de carte cu noi apariții editoriale.
În prezent, Biblioteca Municipală Mangalia dispune de un număr de peste 47.000 cărți din toate domeniile de activitate. Aici sunt înscrise peste 700 de persoane, adulți și copii, din Mangalia, iar, pe durata verii, acestora li se adaugă turiștii ce-și petrec vacanțele în sudul litoralului. Vizitatorii preferă să citească ziarele locale și naționale, cât și lectura "ușoară" care să-i destindă pe durata sejurului ce vizează fie odihna, fie tratamentele balneare.
Diana Oprea

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5466 secunde