BOR: Nunțile vor avea loc doar în biserică. Patriarhia interzice slujba în aer liber

273
1
BOR: Nunțile vor avea loc doar în biserică. Patriarhia interzice slujba în aer liber - slujba-1362155000.jpg
Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca oficierea Tainei Botezului și a Tainei Cununiei să aibă loc numai în bisericile parohiale, cu respectarea rânduielilor liturgice. Decizia a fost luată joi, în ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe Române (BOR).
Potrivit Patriarhiei Române, decizia a fost luată "pentru păstrarea sacralității și solemnității acestor Sfinte Taine", informează Mediafax.

Totodată, în ședința Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, ierarhii au evaluat rezultatele colectei organizate în bisericile și mănăstirile ortodoxe din țară și străinătate în luna decembrie 2012 ca urmare a Pastoralei Sfântului Sinod, la încheierea Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.

Astfel, cu acea ocazie au fost colectate peste 3,3 milioane de lei, aproximativ 625.000 de kilograme de produse alimentare, circa 50.000 de kilograme de produse agricole, 150.000 de kilograme de îmbrăcăminte, aproximativ 15.000 de cutii cu medicamente, produse igienico-sanitare și lemne de foc, fiind ajutate aproape 70.000 de familii sărace, cu membri bolnavi sau cu mulți copii, a precizat Patriarhia Română într-un comunicat de presă.

Totodată, în 2012, în cadrul programului social "Masa Bucuriei" derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu lanț de magazine, au fost alocate produse alimentare și igienico-sanitare în valoare de peste 3.320.000 de lei, de care au beneficiat aproximativ 18.300 de persoane aflate în instituțiile sociale ale Bisericii Ortodoxe Române.

Sinodul BOR a mai decis sărbătorirea Zilei Culturii Române, în 15 ianuarie, la Patriarhia Română și în toate eparhiile, pentru a evidenția legătura dintre cult și cultură, dintre biserică și societate în viața poporului român.

Sinodul BOR a hotărât, de asemenea, înființarea Asociației Naționale a Centrelor de Pelerinaj din Biserica Ortodoxă Română, pentru o mai bună organizare a pelerinajelor, "cu scopul apărării și promovării activităților pastorale și misionare ale Bisericii", se mai arată în comunicatul Patriarhiei Române.


Comentează știrea

Andrei
1 martie 2013
Slujbe...

Da invierea de ce se face pe plaja? Ca sa vina cu sutele sa faceti bani...

Articole pe aceeași temă

Luni, 19 Noiembrie 2012
Stire din Monden : Lucian Bute  se însoară
Marţi, 16 Octombrie 2012
Stire din Fun : De ce nu se oficiază nunți în Rai
Pagina a fost generata in 0.9935 secunde