Brâul Maicii Domnului s-a întors în Grecia

534

Articole de la același autor

În această dimineață, racla cu Brâul Maicii Domnului se întoarce în Volos, după ce, timp de 5 zile, peste 200 de mii de credincioși s-au adunat la Mangalia și Constanța ca să se închine și să se roage la sfântul odor.
Ieri, Brâul a fost purtat în ultima procesiune, de la catedrală până la Biserica "Sfinților Împărați Constantin și Elena". La acest lăcaș de cult credincioșii s-au adunat încă de la prânz pentru a prinde un loc mai în față, racla fiind adusă însă spre după-amiază.
Conform tradiției, cei care au ajuns să se închine la raclă au atins diferite obiecte personale de sfântul brâu, cu credința că, prin acest gest, Maica Domnului le va dărui sănătate și îi va feri de necazuri.
Demersul de aducere în România a raclei a fost inițiat de  preotul militar Traian Chircu, cu binecuvântarea Preafericitului Daniel, momentul prilejuind, totodată, și sfințirea unei noi biserici construite din donațiile marinarilor de la Forțele Navale Române la Mangalia.
Potrivit tradiției, Brâul a fost țesut de însăși Maica Domnului, cea care l-a și dăruit Sfântului Apostol Toma. Din cele trei fragmente ale Brâului, o parte a rămas la Vatoped, în timp ce celelalte două au fost dăruite, în anul 1522, Mănăstirii Kato Xenias, situată la 50 de km de Volos, Grecia. În anul 2001, Brâul Maicii Domnului a mai fost adus în România, ocazie cu care a poposit, pentru scurt timp, și în Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3981 secunde