Bricul "Mircea" a revenit acasă dintr-un voiaj de criză

357
Bricul
Nava școală "Mircea" a acostat, ieri, în Portul Militar Constanța, după un marș de instruire practică în Marea Neagră și Marea Mediterană.
Echipajul de la bordul velierului, format din 156 de persoane, dintre care 39 de studenți ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" și 39 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari "Amiral Ion Murgescu" (inclusiv fete), a fost comandat de căpitan comandor Gabriel Moise. Alături de ei s-au aflat, de asemenea, doi cadeți turci, care s-au instruit la bordul bricului "Mircea". Echipajul a efectuat, din 30 mai, un marș internațional ce a cuprins peste 2.000 de mile marine, pe parcursul cărora elevii și studenții au căpătat abilitățile marinărești necesare carierei pentru care se pregătesc. Escalele au avut loc în porturile Istanbul, Brindisi și Izmir.
După aproape o lună de marș, au ajuns acasă, unde au fost întâmpinați de familie, prieteni, iubiți sau iubite, de fanfara militară, dar și de personalități din domeniul naval și politic, precum contraamiralul Dorin Dănilă, șeful Statului Major al Forțelor Navale Române sau senatorul Nicolae Moga.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6155 secunde