Bucovina tradițională în Callatis

1376
Bucovina tradițională în Callatis - bucovinaintraincalatis-1345828051.jpg

Articole de la același autor

La Muzeul de Arheologie Callatis s-a vernisat vineri expoziția temporară Bucovina Tradițională.

Organizată în colaborare cu Muzeul Bucovinei, expoziția cuprinde obiecte de artă populară din patrimoniul acestuia, printre care: ceramică de Rădăuți, de Marginea și de tip Kuty, costume populare, cruci de mână, lanțuri pe care se află cruci, mărgele din sticlă și lemn, paftale, ștergare, sărăriță, păscăriță, grindăraș, linguroi de stână, butoiaș de țuică, peretar, lăicer, zgardă, năframă vătăjel, cupă pentru muls oile, doze pentru praf de pușcă, ouă încondeiate și altele, anunță organizatorii.

"Bucovina este regiunea istorică din nordul României unde au conviețuit, de-a lungul secolelor: români, germani, polonezi, ucraineni și huțuli. În anul 1775 teritoriul Bucovinei a făcut parte din Principatul Moldovei, în 1849 s-a transformat în Ducatul Bucovinei, iar în 1918 s-a unit cu România. În anul 1940, nordul Bucovinei și ținutul Herța au fost ocupate de URSS.

Fiecare etnie a contribuit la formarea credințelor și obiceiurilor specifice zonei Bucovinei. Meseriile și meșteșugurile populare sunt practicate și în prezent. Integrate în cultura românească, valorile materiale și spirituale din Bucovina sunt unele de excepție, motiv pentru care am ținut neapărat să organizez această expoziție la Muzeul Callatis", a motivat Sorin Marcel Colesniuc, directorul Muzeului de Arheologie "Callatis" Mangalia.

Exponatele pot fi văzute zilnic, între orele 08:30 și 16:30, până în data de 24 septembrie 2012. Prețul biletelor de intrare este de 5 lei, cu reducere la numai 2,5 lei pentru elevi, studenți și pensionari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Cultură-Educație : Pe final de Festival începe rock-ul
Pagina a fost generata in 1.3934 secunde