Bucuria Crăciunului, împărtășită "în familie" la Școala gimnazială nr. 1 Poarta Albă

269
Bucuria Crăciunului, împărtășită
Perioada Sărbătorilor de iarnă are, în fiecare an, un aer magic. Crăciunul înseamnă zăpadă, bucurie și, nu în ultimul rând, prilej de petrecere. Școala gimnazială numărul 1 Poarta Albă organizează, astăzi, serbarea de Crăciun. Iar pentru că toate cadrele di-dactice știu că mitul bătrânului Moș reușește încă să topeas-că chiar și cele mai înghețate inimi, astăzi, în incinta că-minului cultural din Poarta Albă, părinții vor avea ocazia să observe cum este văzut Crăciunul prin ochii inocenți de copil. Prima experiență a elevilor privind sărbătoarea magică a Crăciunului a avut loc chiar ieri, când copiii, cu mic, cu mare, au primit cadouri speciale de la primarul locali-tății și de la Consiliul Local al comunei Poarta Albă. 


La sărbătoarea din jurul bradului "micii familii" din Poarta Albă vor fi prezenți, și de această dată, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, directorul școlii, Florentina Mangri, elevi, cadre didactice și părinți.

"Împreună cu copiii, părinții și profesorii alcătuim o familie mică, dar foarte unită și pusă pe fapte mari", a ținut să precizeze primarul Vasile Delicoti.

"Cea mai importantă este misiunea de a trăi și de a împărtăși bucuria cunoașterii. Serbarea de Crăciun este cea mai frumoasă ocazie pentru ca școlarii noștri să experimen-teze cum să primească și să dăruiască această bucurie", a afirmat directorul școlii, Florentina Mangri.

Și pentru că sărbătorile fără sunetul cald al colindelor nu ar avea niciun farmec, întreaga comună va răsuna de glasurile zglobii ale elevilor, de la prichindeii nivelului preșcolar până la elevii claselor a VIII-a. Cu toții s-au străduit să aducă o frântură din folclorul, datinile și obiceiurile cu care ne mândrim de sute de ani și care vor duce mai departe tradiția neamului  românesc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : E vremea colindelor!
Vineri, 21 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Elevii intră în vacanță
Miercuri, 19 Decembrie 2012
Stire din Eveniment : Poliția Română, la datorie de Crăciun
Marţi, 18 Decembrie 2012
Stire din Economie : O, brad frumos și... scump!
Pagina a fost generata in 0.6716 secunde