Călătorie inițiatică pentru studenții de la construcții

298

Pentru 22 de studenți ai Facultății de Construcții, specializarea IFDR, îndrumați de prof. dr. ing. Carmen Maftei, luni, 11 iulie, va debuta o călătorie de studiu de o săptămână ce vizează realizarea unui documentar despre lucrările hidrotehnice și de hidroameliorații de pe teritoriul României.
Principalul obiectiv al acestui demers este de a reda importanța meseriei de inginer hidrotehnist și de a reactualiza valorile generației anterioare care astăzi sunt uitate sau ignorate. Călătoria va urma traseul Constanța - Vidraru - Timișoara - Tarnița - Bicaz - Perieni - Iași - Tulcea - Constanța și are în vedere cunoașterea celor mai importante lucrări hidrotehnice realizate în anii de "pionierat" ai ingineriei românești.
Ca metodă de abordare, au ales tipul "road movie", înțelegând prin termenul "drum" o metaforă a timpului care se derulează, a vieții cu toate "întâlnirile și despărțirile" sale, a libertății de mișcare.
Printre obiectivele vizitei, se numără: Barajul Vidraru, considerat de către specialiști o adevărată bijuterie inginerească; lacul de acumulare Vidraru, cu centrala electrică amplasată la 104 m adâncime, în masivul Cetățuia; amenajările hidrografice de pe cursul Timișului și Begheiului; lacul și barajul Tarnița; lacul de acumulare "Izvorul Muntelui", cel mai mare lac artificial amenajat pe râurile interioare din România și centrala Stejaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4989 secunde