Calendarul titularizării în unitățile de învățământ

756
Calendarul titularizării în unitățile de învățământ - 7e1b41fd6c8be521d64c6c8dc68dd61c.jpg
Conform ultimei instrucțiuni emise de Ministerul Educației pe data de 17 februarie, până la jumătatea lunii martie, consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța trebuie să definitiveze validarea cadrelor didactice netitulare propuse pentru a deveni titulare.
Acestea pot deveni titulare în cazul în care au obținut cel puțin nota 7 la concursurile de titularizare susținute în ultimii trei ani anteriori intrării în vigoare a Legii Educației. Pe lângă această condiție, mai este necesar ca postul ce urmează a fi ocupat să aibă o viabilitate certificată de cel puțin patru ani, iar consiliul de administrație al unității de învățământ respective să fie de acord.
Până vineri, 25 februarie, cadrele didactice care au ocupat un post prin suplinire se pot adresa în scris consiliilor de administrație ale școlilor completând o cerere tip care a fost atașată instrucțiunii cu numărul 3 din 17 februarie 2011. Până la data de 1 martie 2011, aceste consilii trebuie să analizeze cererile și să comunice Inspectoratului Școlar Județean Constanța acordul sau refuzul, însoțite de motivație.
Până la data de 7 martie, comisia județeană de mobilitate a personalului didactic verifică situațiile transmise și întocmește listele finale pe care le supune validării consiliului de administrație al ISJ Constanța.
Pe 8 martie, la sediul din str. Mihai Eminescu, vor fi afișate listele care pot fi contestate în termen de două zile lucrătoare de la afișare. Până la data de 11 martie, inspectoratul are obligația de a soluționa contestațiile. "Hotărârea consiliului de administrație este definitivă și poate fi atacată numai la instanța de contencios administrativ", se arată în instrucțiuni.
După ce a fost parcurs tot acest calendar, ISJ emite decizia de repartizare pe perioadă nedeterminată începând cu 1 septembrie 2011, urmând ca directorii unităților de învățământ să încheie contractul individual de muncă cu personalul didactic repartizat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 21 Februarie 2011
Stire din Cultură-Educație : Expoziție de acuarelă
Pagina a fost generata in 1.877 secunde