Calvarul de după "Școala Altfel"

449
În timp ce elevii se bucură de mult așteptata "penurie" de cursuri, că doar a trecut atâta vreme din 16 ianuarie de când s-au întors din vacanța de iarnă, cadrele didactice continuă să muncească la documente, situații, statistici și alte… vrăjeli legate de prima ediție a programului "Școala Altfel". Și nu întâm-plător am scris "vrăjeli", pentru că, în timp ce unii dascăli s-au căznit să creeze un desfășurător memorabil, de care să-și amintească cu plăcere elevii lor, alții, în mod special din unitățile mărginașe, au dat un "rasol neaoș românesc". Evident că nu puteau să programeze cinci zile de la cap la coadă extraordinar de dinamice și că în majoritate au predominat activitățile de voluntariat eco. Am aflat, însă, că au fost școli în care elevii au stat în clase și au jucat cărți, maroco, scrable și alte jocuri "de societate", alții au fost abandonați de-a dreptul și s-au alergat pe coridoarele instituției ori s-au jucat în curtea școlii zi de zi.
Într-un interviu recent acordat presei centrale, inițiatorul acestui program, Daniel Funeriu, declara că dacă ar fi să dea o notă de la 1 la 10 modului de desfășurare a acestui program, aceasta ar fi 8. Probabil că o fi auzit și el de prea "frumoasele" trândăveli ale elevilor care se întrebau "De ce nu ne-or fi dat vacanță, frate?".
Totuși, pentru o primă ediție, merită toate felicitările acei profesori care au înfruntat comentariile părinților nemulțumiți că au fost nevoiți să plătească anumite servicii, ca, în final, acasă, copiii să le povestească încântați cât de frumos a fost la teatru sau la muzeu sau pe unde i-au mai dus "cărările" gândite de dascăl.
Același dascăl care, zilele acestea, trebuie să raporteze modul cum și-a desfășurat fiecare zi de "Școală Altfel" în loc să se ocupe, ca orice creștin, de pregătirea Sfintelor Sărbători Pascale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 05 Martie 2012
Stire din Politică-Administrație : Dialog sau șantaj?
Pagina a fost generata in 0.2614 secunde