Campania "Olimpiada Deșeurilor", în plină desfășurare

292

Articole de la același autor

Campania de conștientizare intitulată sugestiv "Olimpiada Deșeurilor", desfășurată în intervalul 15 mai - 15 iunie, s-a adresat elevilor din ciclul primar și gimnazial din județul Constanța. Ea este în plină desfășurare, iar tone de deșeuri reciclabile, precum și deșeuri provenind din echipamente electrice și electrice vor putea fi acum reciclate corect.
Aflată la cea de-a doua ediție, campania are rolul de a conștientiza elevii cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor, astfel protejându-se mediul și reducându-se cantitățile de hârtie, PET, baterii și echipamente electrice și electronice care ajung la groapa de gunoi.
În cifre, campania însumează 25 de școli participante, 188 de clase înscrise și 4.000 de elevi ce învață importanța colectării selective. În cuvinte, acțiunea reprezintă o oportunitate pentru cei mici de a își însuși un comportament ecologic, precum și de a câștiga premiile oferite de organizatori.
Vizita la fabrica de hârtie Comceh din Călărași, la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, la Muzeul Delta Dunării Tulcea, sau tabăra în stațiunea Straja, județul Hunedoara, sunt doar o parte din premiile pe care elevii le pot câștiga. În cadrul spectacolului ce va avea loc, pe data de 20 iunie, la Pavilionul Expozițional Constanța, vor fi acordate trofeele "Hârtiuța Drăguța", "Peta Circumspecta", "Calculatorașul cel voinic" și "Bati cel viteaz", precum și marele premiu al campaniei, "Trofeul Olimpiada Deșeurilor 2012".
Până atunci însă, clasele înscrise în campanie se întrec, pe ultima sută de metri, în a colecta cele mai mari cantități de deșeuri din hârtie, PET, baterii și echipamente electrice și electronice. Iar asta pentru că și pe parcursul campaniei elevii vor primi premii instant, în timp ce clasele ce vor reuși să colecteze o cantitate minimă totală de 50 de kilograme vor primi o diplomă și un premiu de participare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7064 secunde