Candidații la Admiterea 2023 află miercuri notele la Evaluarea Națională

1012
Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, miercuri, 28 iunie, până la ora 14, vor fi afișate rezultatele la Evaluarea Naţională 2023, respectiv notele la cele două probe scrise susținute pe 19 iunie (Limba și literatura română) și 21 iunie (Matematică).

Contestaţiile vor putea fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice tot miercuri, în intervalul orar 16:00 - 19:00, şi joi, în intervalul orar 08:00 - 12:00.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 4 iulie. Rezultatele vor fi comunicate anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Codurile individuale au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, este media generală la Evaluarea Naţională calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la fiecare probă.


Reamintim că la nivelul județului Constanța au fost desemnate 119 centre de examen, în care au fost așteptați să se prezinte 6.105 candidați, din care 94 au susținut probele scrise în condiții speciale aprobate de Comisia Județeană.

După aflarea notelor, pe 4 iulie, secretariatele școlilor vor completa fișele de înscriere cu numele/codul unității de învățământ gimnazial, cu datele personale ale absolvenților clasei a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele și mediile obținute la evaluarea națională din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere, prin preluarea acestora din aplicația informatică centralizată, urmând ca pe 5 iulie 2023 să fie anunțată ierarhia la nivel județean a absolvenților clasei a VIII-a.

Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023 - 2024 este programată să aibă loc miercuri, 19 iulie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5539 secunde