Care este calendarul examenului de definitivat pentru profesori

308
Care este calendarul examenului de definitivat pentru profesori - definitivare-1504630748.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educației Naționale (MEN) anunță cadrele didactice din întreaga țară că proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ pentru anul școlar 2017-2018 se va desfășura în data de 18 iulie 2018. 


Potrivit reprezentanților MEN, înscrierea candidaților care doresc să obțină definitivarea în învățământ se face la unitățile de învățământ, până la data de 9 octombrie. 


Apoi, urmează alte etape, prevăzute în calendarul de organizare și desfășurare a acestui examen. Astfel, emiterea deciziilor de constituire a comisiilor de examen județene va avea loc până la 2 octombrie 2017, transmiterea dosarelor de înscriere la Inspectoratul Școlar Județean se desfășoară în paralel cu verificarea și avizarea acestora (până la 9 octombrie 2017), respectiv informarea candidaților cu privire la admiterea sau respingerea dosarului de înscriere (9 - 31 octombrie). 


În ceea ce privește inspecțiile de specialitate, acestea vor fi efectuate până la data de 1 iunie 2018. Ulterior (3 - 10 iunie 2018), în vederea susținerii probei scrise, dosarele de înscriere ale candidaților din baza de date vor fi completate și validate. 


Prima afișare a rezultatelor înregistrate de participanții la proba scrisă va avea loc în 24 iulie. În zilele de 24 și 25 iulie, vor putea fi depuse contestații, care vor fi soluționate în intervalul 25 - 27 iulie. 


Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 27 iulie. Listele nominale cu candidații admiși vor fi transmise la Ministerul Educației Naționale în săptămâna 30 iulie - 3 august, MEN urmând să valideze rezultatele examenului prin ordin de ministru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5476 secunde