Care sunt problemele actuale ale învățământului superior

110
1

Articole de la același autor

Universitatea din Belgrad a găzduit lucrările Congresului Rețelei Universităților de la Marea Neagră (RUMN), ce au cuprins un Forum universitar dedicat problemelor actuale din învățământul superior și cea de 11-a Conferință a rectorilor din zona Mării Negre, care are și rolul de Adunare Generală a RUMN.

La lucrări au participat rectori, prorectori, cadre didactice și specialiști din Austria, Albania, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Germania, Grecia, Moldova, România, Serbia, SUA, Turcia și Ucraina.

În cadrul sesiunilor forumului, au fost prezentate lucrări de sinteză asupra tendințelor actuale din educație și cercetarea științifică, au avut loc dezbateri și schimburi de experiență.

Delegația României a inclus reprezentanți ai universităților membre RUMN din București, Cluj, Constanța și Galați. În cadrul sesiunii plenare cu tema "Excelența în Educație și Cercetare Științifică - Cheia unui parteneriat de succes între universități și întreprinderi", prof. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității "Ovidius" din Constanța a prezentat lucrarea cu titlul "De la Nanoștiințe la Nanomedicină".

Membrii Adunării Generale au ales în funcția de președinte în exercițiu al RUMN pe prof. univ. dr. Vladimir Bumbasirevici, rector al Universității din Belgrad și președinte al Conferinței Rectorilor din Serbia. Pentru funcția de viitor președinte RUMN, pentru mandatul 2016-2018 a fost nominalizat prof. univ. dr. Giga Zedania, rector al Universității de stat "Ilia" din Tbilisi, Georgia.

De asemenea, prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, a fost ales pentru un nou mandat în funcția de Secretar General RUMN.

Cu prilejul lucrărilor Congresului, au avut loc discuții și s-au convenit acorduri bilaterale între organizațiile și universitățile prezente la lucrări. Astfel, rector Sorin Rugină a avut o rundă de consultări cu rector Vladimir Bumbasirevici pentru un acord de colaborare bilaterala intre Universitatea "Ovidius" din Constanta si Universitatea din Belgrad. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole din aceeași secțiune

Luni, 27 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : A MURIT Zeul Neptun
Pagina a fost generata in 2.3561 secunde