Concurs Cartea de aur a eroilor comunei Mihail Kogălniceanu

339
Cartea de aur a eroilor comunei Mihail Kogălniceanu - f2169fa8be6ba030c53e9f81c47c1d99.jpg

Articole recomandate

Reluând o tradiție din perioada inter-belică - cea referitoare la întocmirea, la nivelul județelor, orașelor și comunelor, a "Cărților de aur" ale eroilor căzuți pe câmpurile de luptă, activitate în care erau implicate foste cadre militare, dar și veterani de război - Asociația Na-țională Cultul Eroilor - filiala Constanța a întocmit "Cartea de aur" a eroilor din comuna Mihail Kogălniceanu.
Prim-vicepreședintele asociației-col (r) Remus Macovei și vicepreședintele acesteia - cdor.(r) Ioan Toma au înmânat un exemplar al lucrării primarului comunei, Valer Iosif Mureșan, care va fi păstrat la loc de cinste. În lucrare sunt incluși cei doi eroi din cel de al doilea război balcanic, cei 63 de eroi din Primul Război Mondial și cei 31 de eroi din Al Doilea Război Mondial.
Celelalte exemplare vor fi păstrate la Prefectura și Consiliul Județean Con-stanța, la Asociația Nați-onală Cultul Eroilor și la filiala constănțeană a Mu-zeului de Istorie Militară.
În perioada imediat următoare, membrii asociației vor întocmi "Cărți de aur" pentru localitățile: Medgidia, Mircea Vodă, Cumpăna, Băneasa și Topraisar.
De asemenea, având în vedere aniversarea a 20 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Asociația Națională Cultul Eroilor - filiala Constanța intențio-nează să întocmească și "Cartea de aur" cu eroii martiri constănțeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Octombrie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Vă rog să nu mai fiți aroganți!"
Miercuri, 14 Octombrie 2009
Stire din Cultură-Educație : "Elevii au scăpat de sub control!"
Pagina a fost generata in 1.5114 secunde