Cartea lui Enoh dezvăluie motivul pentru care nu există înțelepciune pe Pământ

391
Cartea lui Enoh dezvăluie motivul pentru care nu există înțelepciune pe Pământ - cartealuienoh-1-taiata-1687348827.jpg

Articole recomandate

Cartea lui Enoh nu este doar un volum despre propovăduirea cuvântului lui Dumnezeu, ci este o experiență care îți va schimba perspectiva asupra vieții și te va face să îți pui întrebări revelatoare referitoare la sensul vieții și modul în care alegi să trăiești.

Adesea descrisă drept ”cartea pierdută” a Bibliei, volumul de față este una dintre cele mai importante lucrări apocrife necanonice. Aceasta a avut o influență uriasă asupra credințelor creștine timpurii, în special asupra celor gnostice.

În ”Cartea lui Enoh”, vei găsi răspunsuri la întrebări existențiale critice și explicații care te vor ajuta să înțelegi cum nedreptatea și-a făcut loc printre oameni și de ce înțelepciunea este atât de rar întâlnită.

”Înțelepciunea nu a putut găsi pe Pământ nici un lăcaș unde să îşi aseze capul şi pentru aceasta s-a mutat în Cer. Înțelepciunea a coborât din Cer pentru a locui cu copiii oamenilor, dar ea nu a putut găsi o locuință. Atunci, Înțelepciunea s-a întors în locuința sa dumnezeiască, printre îngerii cei sfinți. După retragerea sa, s-a ivit nedreptatea şi ea a găsit locuința şi a fost primită de copiii oamenilor, la fel cum este ploaia primită de deșert şi roua primită de un teren uscat”, este explicația oferită în Cartea lui Enoh de stră-străbunicul lui Noe.

În paginile acestui volum, Enoh dezvăluie atât detalii despre călătoria sa în Ceruri și întâlnirea cu Dumnezeu, cât și învățămintele desprinse din această experiență: ”Atunci, cei trei sfinți m-au apucat şi m-au dus pe Pământ, lăsându-mă în fața ușii casei mele. Şi ei mi-au spus: «Explică toate aceste lucruri fiului tău Metusala, anunță-i pe toți copiii tăi că nicio ființă nu va rămâne fără a fi judecată în fața lui Dumnezeu, căci El este Creatorul»”.

Considerată a fi cea mai veche scriere biblică exclusă din Biblia canonică, ea rămâne un testament înflăcărat al speranței și al triumfului binelui asupra răului. Timp de sute de ani, ”Cartea lui Enoh” a fost acceptată de părinții bisericii primare, dar a fost respinsă de conciliul de la Laodiceea, din anul 364 d.Hr. Volumul de față este plin de concepte despre păcatul originar, îngeri căzuți, demonologie, înviere și judecata de apoi, un document vital pentru originile creștinismului.

Cine a fost Enoh, autorul cărții după care se spune că ar fi fost scrisă Biblia?

Enoh, conform mărturiilor istorice, se crede că ar fi fost stră-străbunicul lui Noe. Acesta este menționat în diverse izvoare privind originea comună a religiilor în spațiul mesopotamian. Potrivit tradiției spirituale, Enoh ar fi fost un mare inițiat care a trebuit să realizeze legătura dintre Cer și Pământ. Enoh și-ar fi asumat această sarcină dificilă a învățării și ghidării oamenilor și a reușit, astfel, să aplaneze conflicte și să îndemne mereu la bine și la progres.

Cartea lui Enoh este parte integrantă a misiunii sale date de Dumnezeu și anume aceea de a răspândi învățăturile divine. În tradiția iudaică, se afirmă că ”în timp ce Enoh le vorbea oamenilor, aceștia au văzut un armăsar alb coborând din Ceruri, în mijlocul unui vârtej de vânt și de praf. Acesta le-a spus celor prezenți că acel armăsar a coborât din Ceruri pentru a-l lua pe el într-o lungă călătorie, din care el nu se va mai întoarce printre oameni”.

Comandă acum cartea scrisă de stră-străbunicul lui Noe și descoperă învățămintele înscrise de acesta în urma întâlnirilor cu Dumnezeu, în Ceruri.

 

 

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3989 secunde